Iluminatul festiv pentru sarbatorile de iarna va fi pornit, la Cluj-Napoca, de 1 Decembrie, iar acesta va include ghirlande de leduri, stelute, fulgi de nea si oameni de zapada 3D, dar si ornamente luminoase amplasate pe stalpi, culorile predominante fiind alb cald si albastru.

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca iluminatul festiv pentru sarbatorile de iarna, care este bazat in totalitate pe leduri, va fi pornit in seara de 1 Decembrie, in cadrul unui eveniment organizat in Piata Unirii din municipiu.

"In acest sezon, culorile predominante stabilite sunt alb cald si albastru. Sunt instalate ghirlande, ornamente luminoase pe stalpi, figurine, stelute, fulgi de nea si oameni de zapada 3D, toate echipamentele si ornamentele utilizate pentru pietele din centrul orasului fiind noi. Pretul total estimat al lucrarilor pentru iluminatul festiv este de peste 1,8 milioane de lei", au spus sursele citate.

Furnizarea si montarea produselor de iluminat festiv in municipiul Cluj-Napoca au fost facute de asocierea SC Elba Com SA Timisoara - SC Neon Lighting SRL Cluj-Napoca, in baza acordului-cadru incheiat in 2013.

Conform acestui acord, in fiecare an 30 la suta dintre echipamentele furnizate sunt noi si sunt utilizate pentru pietele din zona centrala.

De asemenea, in 1 Decembrie se va deschide si Targul de Craciun din Piata Unirii, unde vor fi amplasate 40 de casute din lemn. Aici se vor vinde decoratiuni, produse alimentare traditionale, dulciuri si vin fiert. Tot in Piata Unirii va fi instalata si o scena unde vor avea loc concerte de colinde si alte spectacole, in fiecare seara, pana in 26 decembrie, piata urmand sa fie acoperita de o cortina luminoasa, la fel ca anul trecut.

In Piata Unirii va fi amplasat si un brad inalt de 10 metri, donat de un clujean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.