Jucatorii de snooker Ronnie O'Sullivan si Stuart Bingham, prezenti la Bucuresti pentru mai multe meciuri demonstrative, au fost duminica la clubul Colectiv, unde au aprins lumanari si au tinut un moment de reculegere in memoria victimelor incendiului din 30 octombrie.

"E foarte trist, am venit aici sa aprindem o lumanare. Ne rugam pentru familiile victimelor, iar cei disparuti nu vor fi uitati", a declarat Ronnie O'Sullivan.

"A fost o zi tragica pentru Bucuresti, un moment trist. Noi jucam snooker, este doar o mica parte a vietii, astfel de lucruri sunt mult mai importante", a afirmat la randul sau campionul mondial Stuart Bingham.

Ronnie O'Sullivan, detinator a cinci titluri mondiale la snooker, si campionul mondial en-titre Stuart Bingham se afla la Bucuresti pentru a sustine trei meciuri demonstrative.

In varsta de 39 de ani, Ronnie O'Sullivan este considerat de specialisti cel mai talentat si valoros jucator de snooker din toate timpurile. A intrat in circuitul profesionist in 1992, cand avea 16 ani, iar un an mai tarziu castiga primul sau mare turneu, devenind cel mai tanar campion al Marii Britanii la snooker. In cariera sa de pana acum, Roonie O'Sullivan a devenit de cinci campion mondial, in 2001, 2004, 2008, 2012 si 2013, castigurile sale din snooker ridicandu-se la peste 8 milioane de lire sterline. In momentul de fata, Ronnie O'Sullivan ocupa locul 5 in clasamentul mondial.

Englezul Stuart Bingham, 39 de ani, a castigat in luna mai Campionatul Mondial de Snooker, care a avut loc la Sheffield, performanta pentru care a fost recompensat cu 300.000 de lire sterline. Bingham l-a invins in sferturile de finala ale Campionatului Mondial pe adversarul sau de la Bucuresti, Ronnie O'Sullivan. In intreaga sa cariera, Stuart Bingham, care in acest moment ocupa locul 2 in clasamentul mondial, a castigat 1,7 milioane de lire sterline.

In urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoana. In trei saptamani de la tragedie au decedat alte 33 de persoane, numarul victimelor ajungand, duminica, la 60, scrie MEDIAFAX.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost ranite si internate in spitale din Capitala. Dintre acestea, 39 au fost transportate spre unitati sanitare din strainatate, insa zece au decedat, trei in Marea Britanie, unul in Israel, doi in Olanda, unul in drum spre Elvetia, unul in Franta si doi in Germania.

Citeste si:
Doi ani de la Colectiv: "E timpul sa ne trezim cu totii"
Doi ani de la Colectiv: "E...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.