Social22 Noiembrie 201510:24

Lectura de 2 minute

Sponsorizarile de la ISU sunt "derapaje" care e posibil sa existe si in alte institutii publice, a afirmat, sambata, premierul Dacian Ciolos, el mentionand totodata ca a avut discutii cu ministrii legat de transparenta si integritate si le-a cerut sa ia masurile pe care le considera de cuviinta.

Intrebat de jurnalisti ce parere are despre faptul ca Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta primeste sponsorizari, premierul a apreciat ca este ceva negativ.

"Cred ca astfel de derapaje exista nu doar la ISU, probabil si in alte institutii. Am avut deja discutii cu ministrii legat de transparenta si integritate si asigur ca nu o sa ezit - le-am cerut si ministilor si i-am asigurat de tot sprijinul meu - sa ia masurile pe care le considera de cuviinta ca sa nu mai avem astfel de cazuri si astfel de comportament in institutiile statului", a spus Ciolos, sambata, la Palatul Victoria.

El a apreciat ca nu este normal ca o institutie care se ocupa de siguranta cetatenilor sa beneficieze de sponsorizari. "Nu este normal si e pacat ca s-a ajuns ca intr-o astfel de institutie care e esentiala si care e in prima linie de fapt a asigurarii sigurantei cetatenilor s-a ajuns la astfel de situatii", a spus premierul. De asemenea, jurnalistii i-au reclamat premierului faptul ca IGSU ar detine un raport de control efectuat in 2015, inainte de producerea accidentului de la clubul Colectiv, documentul avand ca tema sponsorizarea, dar IGSU ar refuza sa-l faca public desi reprezentantii mass-media au trimis solicitari legale in acest sens.

"In masura in care legea nu prevede altfel, pentru ca nu pot sa incalc legea, si in virtutea legii accesului la informatii, cred ca aceste informatii ar trebui sa fie publice", a spus premierul.

Citeste si:
Ciolos, despre modul de comunicare in timpul pandemiei:...
Ciolos, despre modul de...

El a promis ca va verifica din ce motiv nu a fost facut public raportul.

"Cred ca sunt multe informatii care in momentul de fata nu sunt publice si ar trebui sa fie publice", a precizat premierul. In opinia sa, integritatea si transparenta sunt intr-o legatura directa.

"Administratia nu este o anexa a unei structuri politice, administratia este un serviciu al cetateanului si din perspectiva asta vad si reforma administratiei publice", a spus Ciolos. In acest context, el a amintit ca in Programul de guvernare al actualului Executiv este un obiectiv care prevede elaborarea unui plan de reabilitare a cladirilor cu risc seismic pentru a evita "atat cat este posibil pierderea de vieti omenesti" in caz de catastrofa.

Citeste si:
Orban, despre condamnarile in cazul Colectiv: "Mai bine mai tarziu"
Orban, despre condamnarile in...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.