Un avocat din Baroul Dambovita a fost retinut de procurorii DNA Ploiesti, fiind acuzat ca a pretins si primit de la un denuntator sume de bani, cu promisiunea ca va determina un judecator sa se pronunte favorabil intr-un dosar in care acesta era cercetat.

Porivit unui comunicat de presa transmis, vineri, de Directia Nationala Anticoruptie, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de joi, a inculpatei Elena Crina Ionita, avocat la Baroul Dambovita, pentru trafic de influenta, in forma continuata.

Conform ordonantei procurorilor, in cursul lunilor mai si septembrie 2014, Elena Crina Ionita, in calitate de avocat in Baroul Dambovita, a pretins si primit de la un martor denuntator, in doua randuri, cate 2.500 de euro, iar in 11 noiembrie 2015, a mai pretins de la aceeasi persoana, pentru sine sau pentru altul, suma de 5.000 de euro.

In schimbul acestor sume, avocatul a lasat sa se creada ca are influenta si a promis ca va determina un magistrat - judecator la Tribunalul Dambovita -, sa pronunte o solutie favorabila intr-un dosar care-l privea in mod direct pe martorul denuntator. In cauza, se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane. Avocatul urmeaza sa fie prezentat, vineri, Curtii de Apel Ploiesti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.