Ambasada Romaniei la Dakar, care asigura reprezentarea diplomatica in Mali, a demarat in regim de urgenta demersuri pe langa autoritatile locale pentru a verifica daca cetateni romani au fost afectati de incidentul din Mali, MAE precizand ca, pana la aceasta ora, nu sunt informatii in acest sens.

"Ambasada Romaniei la Dakar, care asigura reprezentarea diplomatica si consulara a Romaniei in Mali, a intreprins in regim de urgenta demersurile legale pe langa autoritatile locale competente pentru a obtine informatii suplimentare cu privire la acest incident si pentru a verifica daca au fost afectati cetateni romani. Pana in acest moment nu exista informatii in acest sens", se precizeaza intr-un comunicat de presa MAE remis vineri MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, misiunea diplomatica romana a contactat consulul onorific al Romaniei la Bamako, in Mali, in vederea urgentarii obtinerii de informatii. Verificarile sunt in curs, actiunile fiind in plina desfasurare. "Atat Ambasada Romaniei la Dakar, cat si Consulatul Onorific al Romaniei in Mali se afla in permanenta legatura cu autoritatile locale, fiind pregatite sa acorde asistenta consulara necesara", mai precizeaza ministerul.

Doi barbati inarmati au luat ostatice vineri dimineata 170 de persoane la hotelul Radisson Blu din capitala statului Mali, Bamako, imobilul fiind inconjurat de soldati locali, ajutati de trupele ONU, relateaza CNN. Potrivit reprezentantilor hotelului, care este frecventat de cetateni straini, doi barbati inarmati au luat ostatici 140 de clienti si 30 de angajati. Soldatii din Mali, ajutati de trupele ONU, au inconjurat hotelul in care se desfasoara luarea de ostatici, care nu a fost revendicata deocamdata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.