Senatorul Dan Sova a fost adus, cu mandat, joi dupa-amiaza, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru a fi audiat, fiind suspect intr-un nou dosar de coruptie, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

[Update]

Dan Sova, adus cu mandat, joi dupa-amiaza, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), a plecat dupa mai mult de o ora, insotit de avocatul sau, fara a face declaratii.



Potrivit surselor citate, s-a emis mandat pentru prezentarea imediata a lui Sova in fata procurorilor DNA, pentru ca acestia sa-i aduca la cunostinta noile acuzatii.

Dan Sova a fost trimis in judecata de DNA, in dosarul Turceni-Rovinari, alaturi de fostul premier Victor Ponta.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat "Victor-Viorel Ponta", Ponta a obtinut de la SCA "Sova si Asociatii" suma 181.439,98 de lei, pentru activitati, care insa in realitate nu s-au efectuat. Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis in judecata in timpul mandatului sau, scrie MEDIAFAX.

Procurorii i-au trimis in judecata, in libertate, si pe Laurentiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, si Laurentiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.