Procurorii DNA fac 16 perchezitii, joi, in Bucuresti si Craiova, la Transelectrica si la societatea Smart, filiala a companiei care asigura mentenanta retelei electrice de transport, fiind vizate fapte de coruptie.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza fapte de coruptie si infractiuni asimilate acestora, care ar fi fost comise in perioada 2011 - 2015, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

In aceasta cauza, anchetatorii fac 16 perchezitii in Bucuresti si Craiova, dintre care patru la sediile unor sucursale ale unor societati cu capital de stat si la un sediu central, iar restul la sediile unor firme si la locuintele mai multor persoane, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca au loc perchezitii la Transelectrica, la sediul central din Bucuresti si filiala din Craiova, precum si la sediul central si sucursala din Craiova a societatii Smart, filiala a companiei care asigura mentenanta retelei electrice de transport. Procurorii sunt sprijiniti in aceasta cauza de Serviciul Roman de Informatii.

Societatea pentru Servicii de Mentenanta a Retelei Electrice de Transport SC "Smart" SA a fost creata in august 2001, in baza unei hotarari de guvern, prin reorganizarea unor activitati din cadrul Companiei Nationale de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" SA.

Pe langa contractul cu Transelectrica, Smart avea in derulare proiecte cu companii precum E.On, Cez, Enel si Siemens. Transelectrica este operatorul national de transport si de sistem din Romania, iar pachetul majoritar de actiuni al firmei este controlat de stat, prin Ministerul Economiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.