Un tren de marfa incarcat cu motorina a deraiat, joi dimineata, in judetul Brasov, cinci vagoane ale garniturii rasturnandu-se, fara sa fie inregistrate victime, iar la fata locului au intervenit pompierii cu trei autospeciale cu apa si spuma, in conditiile in care exista scurgeri de combustibil.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov, Ciprian Sfreja, accidentul a avut loc joi, in jurul orei 4.00, intre localitatile Racos si Rupea, dupa ce trenul de marfa incarcat cu motorina si format din 33 de vagoane a deraiat, cinci vagoane rasturnandu-se, fara insa sa existe victime. Sfreja a precizat ca motorina se scurge din trei vagoane, pompierii intervenind cu trei autospeciale cu apa si spuma. Calea ferata in zona producerii accidentului a fost rupta, iar circulatia feroviara este blocata, fiind deviata pe rute ocolitoare.

La fata locului a ajuns o macara pentru a ridica vagoanele rasturnate, a precizat Sfreja.

Potrivit Companiei Nationale de Cai Ferate "CFR", circulatia feroviara a fost inchisa pe raza Sucursalei Regionale CF Brasov, intre statiile Racos si Rupea, trenurile IR care aveau traseu prin zona in care s-a produs accidentul urmand sa circule, joi, pe ruta deviata Brasov - Sibiu - Copsa Mica, iar trenurile locale (Regio), pe segmentele feroviare Brasov - Racos, Rupea - Copsa Mica si mai departe spre destinatiile finale. Astfel, vor circula pe rute deviate trenurile IR 1741 Bucuresti - Satu Mare, IR 1745 Bucuresti - Satu Mare, IR 1742 Satu Mare - Bucuresti, IR 1746 Satu Mare - Bucuresti, IR 1539 Brasov - Cluj-Napoca si IR 1538 Cluj-Napoca - Brasov.

Calatorii pot obtine informatii despre eventuale intarzieri ale unor trenuri de pe pagina de internet a SNTFC CFR Calatori sau apeland numarul de telefon 021.9521.

Dupa ce comisia de investigare va stabili cauzele deraierii trenului de marfa, echipele de interventie, aflate la fata locului, vor interveni pentru eliberarea totala a caii ferate, a precizat sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.