Noul ministru al Educatiei, Adrian Curaj, a declarat miercuri, la preluarea mandatului, ca scoala trebuie adusa la un nivel de calitate adevarat, de garantie a sigurantei elevilor, apreciind ca investitia in cercetare, educatie si antreprenoriat este sansa pentru transformarea Romaniei.

Adrian Curaj a preluat Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice de la fostul titular al portofoliului, Sorin Cimpeanu, care a fost si prim-ministru interimar.

Sorin Cimpeanu a declarat, la ceremonia de la Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, ca are incredere in noul ministru ca va duce mai departe proiectele pe care le-a inceput in mandatul sau de 11 luni.

"Imi exprim deplina convingere in continuitatea proiectelor. De asemenea, am constatat ca exista disponibilitate de consultare a tuturor actorilor implicati in activitatea sistemului si a societatii civile. L-am asigurat pe ministrul Curaj de disponibilitatea mea de cooperare, in calitatea de presedinte al Consiliului National al Rectorilor din Romania si nu numai. De la mine, lucrurile se vad optimist si va doresc succes", a spus Sorin Cimpeanu.

Noul ministru al Educatiei si Cercetarii Stiintifice l-a felicitat pe Sorin Cimpeanu pentru ceea ce a realizat la minister si a vorbit despre reformele pe care le considera necesare in sistemul educational. Adrian Curaj a spus ca va acorda o atentie deosebita scolii profesionale, dar si ca isi doreste sa creasca, intr-un viitor apropiat, calitatea invatamantului romanesc.

"Continuitatea este extrem de importanta. Sunt proiecte care trebuie sa mearga, sunt corectii care trebuie facute. Investitia in cercetare, in educatie, in inovare, in antreprenoriat sunt sanse pentru transformarea Romaniei. Am si cateva proiecte. Vreau sa punctez niste lucruri si vreau sa va asigur ca ele se vor intampla in zona reformei curriculare, asociata fundamental cu pregatirea cadrelor didactice, iar cel mai rapid mecanism este cel al masterului didactic", a mai spus Adrian Curaj.

Ministrul Educatiei a facut referire si la "un subiect sensibil", aratand ca vrea sa aduca scolile la un nivel de calitate adevarat, care sa dea incredere. "In plus, scoala trebuie sa garanteze siguranta copiilor nostri", a adaugat ministrul.

Adrian Curaj a depus, marti, juramantul de investitura in functie, in cadrul ceremoniei care a avut loc la Palatul Cotroceni, dupa ce a primit aviz favorabil, in unanimitate, din partea comisiei de specialitate care l-a audiat luni in Parlament.

Noul ministru al Educatiei are 57 de ani, a absolvit Universitatea Politehnica din Bucuresti - Facultatea Electronica si Comunicatii, in 1983, iar in 2003 a obtinut un master in Administrarea Afacerilor, la Institutul pentru Mediul de Afaceri si Administratie Publica din Bucuresti (ASEBUSS), in parteneriat cu University of Washington din Seattle. De asemenea, in 2007 a obtinut un certificat postuniversitar la Colegiul National de Aparare, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Cum să îl pregătești pe cel mic pentru prima zi de școală
Cum să îl pregătești pe cel...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.