Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Alin Tucmeanu a fost retinut, luni seara, de procurorii DNA, alaturi de un om de afaceri, fiind acuzat ca a acceptat promisiunea acestuia de a-i remite o suma de bani pentru a aproba finantarea unui contract de achizitie de aparatura medicala.

Procurorii DNA i-au pus sub urmarire si i-au retinut pe Alin Tucmeanu, pentru luare de mita si complicitate la dare de mita (doua infractiuni), si pe Cristinel-Spiridon Vodislav, reprezentant al unei societati comerciale, pentru dare de mita.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie - noiembrie 2015, Tucmeanu, in calitate de secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a acceptat promisiunea unei sume de bani neprecizata din partea lui Cristinel Vodislav, pentru a aproba finantarea unui contract privind achizitia de aparatura medicala, in valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru incheiat intre o unitate spitaliceasca si societatea reprezentata de cel din urma.

Totodata, Tucmeanu l-ar fi ajutat pe omul de afaceri sa ia legatura cu persoanele abilitate sa incheie acel contract si a insistat pe langa acestea in acest sens, asigurandu-le de ”seriozitatea” lui Vodislav si de faptul ca acesta isi va onora promisiunea de a le remite suma totala de 60.000 de euro.

In cauza, se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane, precizeaza procurorii.

Tucmeanu si Vodislav vor fi prezentati, marti, Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Tucmeanu a fost audiat, luni, timp de mai multe ore, de procurorii DNA, care au ridicat de asemenea mai multe documente de la Ministerul Sanatatii si au facut perchezitii la locuinta secretarului de stat, scrie MEDIAFAX.

Alin Tucmeanu a fost la clubul Colectiv in seara incendiului din 30 noiembrie, impreuna cu Gabriel Oprea, atunci ministru al Internelor. Tucmeanu este, potrivit declaratiei sale de interese, vicepresedinte al UNPR Bucuresti si asociat la SC Continental Construct Imob SRL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.