Un incendiu puternic a izbucnit, luni la pranz, intr-o zona impadurita din statiunea Slanic Moldova, judetul Bacau, unde peste sapte hectare de litiera, cioturi si busteni uscati au fost cuprinse de flacari, 45 de pompieri si angajati ai Directiei Silvice intervenind pentru stingerea flacarilor.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau, incendiul se manifesta de mai bine de 17 ore intr-o padure de foioase din zona cartierului Cerdac a Statiunii Slanic Moldova, arzand litiera, cioturile si bustenii uscati de la poalele padurii, fara a fi cuprins coronamentul copacilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Practic, sunt afectate peste sase hectare de padure de puiet si un hectar de padure matura, distanta dintre cele doua focare fiind de aproximativ un kilometru. In consecinta, zeci de pompieri militari si civili, precum si angajati ai Directiei Silvice intervin, la ora actuala, pentru stingerea incendiului, anuntat in cursul serii de duminica.

"Aproape 80 de pompieri si lucratori silvici au actionat pe tot parcursul noptii la izolarea focarelor prin crearea acelor fasii de siguranta de pe care a fost indepartata toata vegetatia care ar putea conduce la extinderea incendiului. De asemenea, s-a intervenit pentru stingerea flacarilor, apa fiind transportata in zonele greu accesibile cu acea autospeciala pe senile de care dispune inspectoratul. Din pacate, vantul ar putea sa ne creeze probleme, existand pericolul de reaprindere in zonele unde s-a reusit lichidarea incendiului si chiar extinderea acestuia", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX purtatorul de cuvant al ISU Bacau, Andrei Grecu.

Pompierii bacauani nu au putut estima cand se va termina interventia din statiunea Slanic Moldova, in conditiile in care judetul Bacau se afla sub cod galben de vant in cursul dupa-amiezii de luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.