Casa de Cultura a Sindicatelor din Arad si-a inchis sala de spectacole in urma controalelor facute de pompieri in toata tara, privind respectarea normelor PSI, directorul recunoscand ca "exista mici probleme" care trebuie remediate inainte de reluarea activitatii, cel mai probabil in primavara.

Directorul Casei de Cultura a Sindicatelor din Arad, Ioan Cristea, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca sala de spectacole a fost inchisa pentru urmatoarele sase-sapte luni, pentru ca "exista mici probleme" privind respectarea tuturor normativelor PSI impuse de legislatie. Cristea a afirmat ca a preferat sa inchida sala de spectacole "pentru a evita eventuale amenzi".

"In contextul generat de tragedia din clubul Colectiv, au inceput controale in toata tara. La noi exista mici probleme pe care trebuie sa le rezolvam, dar avem autorizatie de functionare inca din 1996. Intre altele, pana la reluarea activitatilor va trebui sa ignifugam scena", a spus Cristea.

El a adaugat ca sala nu va fi redeschisa, cel mai probabil, pana in luna mai, afirmand ca in ultima vreme nici nu a mai incheiat contracte si ca doar un bal al bobocilor era programat. "Oricum, pe timp de iarna aveam putine evenimente, pentru ca sala nu e incalzita", a precizat directorul.

Conform sursei citate, de-a lungul timpului au mai existat controale ale pompierilor si "au fost aplicate mici amenzi pentru nereguli la hidranti sau alte probleme de acest fel". "Dupa tragedia din Bucuresti, vrem sa ne punem la punct, desi pe legislatia actuala e greu sa respecti toate normativele privind prevenirea incendiilor", a afirmat Cristea.

In urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoana. In 13 zile de la tragedie au decedat alte 26 de persoane, numarul victimelor ajungand, joi, la 53, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.