Guvernul Ungariei are un plan pentru construirea unui gard metalic la frontiera cu Romania, urmand sa fie activat in caz de necesitate, anunta Janos Lazar, seful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Ungaria trebuie sa fie pregatita sa construiasca o noua bariera la frontiera, daca va fi necesar, a declarat János Lázár, citat de site-ul Portfolio.hu.

"Guvernul Ungariei are un plan pentru construirea unui gard metalic la frontiera cu Romania, daca va fi necesar. Aceasta va fi o masura de ultim resort, dar suntem pregatiti si avem capacitatea de a ridica un nou gard metalic intr-un interval scurt", a precizat oficialul ungar.

In contextul valului de imigranti extracomunitari, Ungaria a construit deja garduri metalice la frontierele cu Serbia si cu Croatia, semnaland acum cateva luni ca ar putea lua masuri similare pe segmente ale granitei cu Romania. Partidul nationalist radical Jobbik a cerut joi Guvernului Viktor Orban sa construiasca gard pe toata lungimea frontierei cu Romania. Formatiunea xenofoba a cerut construirea gardului in conditiile in care si Slovenia a inceput sa monteze sarma ghimpata la granita cu Croatia. Acest lucru ar putea determina imigrantii care vor sa ajunga in Europa Occidentala sa aleaga rute alternative, intrand in Ungaria prin Romania, a explicat Adam Mirkoczki, purtatorul de cuvant al Jobbik.

Autoritatile ungare au anuntat in septembrie intentia de a construi un gard metalic pe un segment de 70 de kilometri al frontierei cu Romania, in contextul in care imigrantii s-ar putea infiltra pe la capatul barierei construite la granita ungaro-sarba. Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, declara pe 15 septembrie ca "gardul ar urma sa inceapa de la punctul frontierei dintre Ungaria/Serbia/Romania si sa continue pe o distanta rezonabila daca presiunea migratiei se muta spre Romania". Gardul construit de Ungaria de-a lungul granitei sarbe se termina in zona localitatii ungare Kübekháza, situata la frontiera cu Serbia si cu Romania, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.