Spitalul Elias mai are internate sase persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv, trei sunt la sectia de Terapie Intensiva, dintre care unul in stare grava, cu traheostomie si ventilat mecanic, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, directorul medical Dana Safta.

Alti trei pacienti sunt in sectia de Chirurgie Plastica, starea lor fiind buna, iar evolutia favorabila, a spus dr. Dana Safta.

Pacientul transferat, in urma cu doua zile, de la Spitalul Elias la Institutul "C.C. Iliescu" este stabil hemodinamic si respirator, a precizat directorul medical. "Pacientul care a fost transferat la Institutul «C.C. Iliescu» este stabil hemodinamic si respirator, este cu oxigenare extracorporala. Potrivit managerului Institutului «C.C. Iliescu», Serban Bubenek, dupa ce a fost conectat la aparatul de oxigenare extracorporala, starea pacientului a devenit stabila hemodinamic si respirator. Prognosticul ramane insa rezervat", a mai spus directorul medical.

In 30 octombrie au fost internati la Spitalul Elias 14 dintre ranitii in incendiul din clubul Colectiv, unii dintre acestia fiind transferati in spitale din strainatate. Printre cei transferati de la Spitalul Elias este si Andrei Galut, solistul trupei Goodbye to Gravity, acesta fiind internat, in 7 noiembrie, intr-un spital din orasul olandez Beverwijk. In 8 noiembrie a fost transferata de la Spitalul Elias si Corina Gabriela Ionita, aceasta fiind internata la o unitate sanitara din Marea Britanie.

In urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoana. In 13 zile de la tragedie au decedat alte 26 de persoane, numarul victimelor ajungand, joi, la 53, scrie MEDIAFAX.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost ranite si internate in spitale din Capitala. Dintre acestea, 37 au fost transportate spre unitati sanitare din strainatate, insa opt au decedat, trei in Marea Britanie, unul in Israel, doi in Olanda, unul in drum spre Elvetia si unul in Franta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.