Registrul Auto Roman (RAR) a verificat in primul semestru 41.920 vehicule si a constatat ca peste 40% dintre acestea sunt neconforme din punct de vedere al sigurantei rutiere, iar aproape 6% prezinta pericol iminent de producere a unor accidente.

"In primul semestrudin anul 2015 au fost verificate 41.923 vehicule, procentajul general de neconformitate fiind de 53,63%, procentajul vehiculelor neconforme din punct de vedere al sigurantei rutiere fiind de 40,2% iar cel alvehiculelor care prezinta pericol iminent de producere a unor accidente de 5,56%. In ceea ce priveste sanctiunile aplicate de catre lucratorii de Politie Rutiera, pe primul semestru al anului 2015 acestea au fost in numar de 15.556, 426 de permise retinute, 11.853 certificate de inmatriculare retinute, 80 vehicule imobilizate si 34 de dovezi de efectuare a ITP anulate de inspectorii RAR", a anuntat RAR, raspunzand unor intrebari MEDIAFAX.

Oficialii RAR precizeaza ca procente trebuie privite cu precautie si nu pot fi generalizate la nivelul intregului parc auto national deoarece au fost oprite doar masini suspectate ca neconforme.

"Selectarea si oprirea autovehiculelor in trafic se face avand ca si criteriu principal existenta unor indicii vizuale cu privire la neconformitatea acestora"
, au afirmat reprezentantii RAR.

Cel mai des intalnite neconformitati, in prima parte a acestui an, sunt asemanatoare cu cele de anul trecut, dar cu mici diferente procentuale. In 2014, cele mai intalnite neconformitati au fost inregistrate la instalatia electrica, de iluminare, semnalizare si auxiliara (33%), emisii poluante (29%), punti, jante, anvelope, suspensie (14%), vizibilitate (13%), alte echipamente, inclusiv tahograf si limitator de viteza (12%), sistem de franare (3%), sistem dedirectie (2,5%) si zgomot, scurgeri de combustibil si/sau ulei (2,7%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.