Sorin Cimpeanu a declarat ca tanarul ranit in incendiul din Colectiv care a decedat marti, intr-un spital din Marea Britanie, va fi repatriat "in regim de urgenta", costurile fiind asigurate din Fondul de rezerva al Guvernului.

"Este o legatura permanenta, inclusiv cu spitalul in care, din pacate, s-a pierdut ultima victima, a 48-a, si repatrierea, asa cum s-a facut pentru cele doua victime decedate la Rotterdam, se va face in regim de urgenta, costurile fiind asigurate din Fondul de rezerva al Guvernului", a declarat premierul interimar Sorin Cimpeanu, marti, la finalul unei conferinte de presa.

Intrebat de jurnalisti daca vor fi si alte transferuri ale ranitilor din clubul Colectiv, in urmatoarea perioada, in spitale din strainatate, premierul interimar a spus ca exista o echipa de medici francezi si una de medici germani care aproape au terminat evaluarea pacientilor pentru a decide "in ce masura este oportun transferul acestora in spitale din Marea Britanie si din Germania si Franta".

"Prioritatea noastra este aceea de a face cat putem mai bine si cat putem mai mult pentru raniti si pentru famillie acestora. Dupa ce vom traversa acest moment si vom face tot ceea ce putem si stiti, desigur, continutul hotararii de guvern de ieri (luni -n.r.), o sa mai abordam aceste subiecte si maine (miercuri - n.r.) in sedinta de guvern", a aratat Cimpeanu.

Guvernul a adoptat luni o hotarare prin care a acordat familiilor victimelor tragediei din Clubul Colectiv care sunt internate in spitale din strainatate ajutoare de 7.500 de euro lunar, iar rudelor pacientilor spitalizati in tara, ajutoare de 6.000 de lei pe luna, pe toata durata spitalizarii.

In urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe dum spre spital a mai murit o persoana. In 11 zile de la tragedie au decedat alte 21 de persoane, numarul victimelor ajungand, marti, la 48. Ultimul care a decedat este Tudor Golu, el fiind printre cei noua raniti transferati de la spitale din Capitala in unitati sanitare din Marea Britanie.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost ranite si internate in spitale din Capitala. Dintre acestea, 35 au fost transportate spre unitati sanitare din strainatate, insa cinci au decedat, doi in Olanda, unul in Israel, unul in drum spre Elvetia si ultimul in Marea Britanie.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

In spitalele din Capitala mai sunt internati 76 de raniti in incendiul de la Colectiv.

Tudor Golu, ultimul decedat dintre ranitii in incendiul din clubul Colectiv, era chitaristul formatiei Axial Lead, artist grafic, animator 2D si 3D si cel care a facut videoclipul melodiei "The day we die", al trupei Goodgye to Gravity.

Tudor Golu (28 de ani) a fost transferat duminica seara intr-un spital din Birmingham, Marea Britanie, el fiind din 30 octombrie internat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, in stare critica.

Marti, Tudor Golu a decedat, din cauza arsurilor care i-au cuprins o mare suprafata din corp si a arsurilor de cai respiratorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.