Directorul ANM, Ion Sandu, a anuntat, marti, ca in perioada 10-24 noiembrie probabilitatea pentru ninsori este extrem de redusa, dar dupa aceasta data pot aparea temperaturi scazute si precipitatii mixte, insa nu sunt indeplinite conditiile pentru "instalarea iernii".

Premierul interimar, Sorin Cimpeanu, a convocat o videoconferinta cu prefectii si institutiile implicate in pregatirea de iarna, la sediul MAI, iar concluzia acestor discutii a fost aceea ca deocamdata nu sunt intrunite conditiile pentru instalarea iernii.

"In perioada imediat urmatoare, 10-24 noiembrie, probabilitatea pentru ninsori este extrem de redusa, exceptand zona inalta unde pot sa apara lapovite sau ninsori foarte slabe. Incepand cu 24 noiembrie, se raceste putin, dar probabilitatea pentru precipitatii mixte este in continuare redusa, mai ales pentru zona de centru si nord a tarii"
, a spus directorul ANM, Ion Sandu, participant la intalnire.

El a explicat ca iarna se instaleaza daca sunt inregistrate temperaturi negative noaptea tot timpul, iar ziua temperaturi apropiate de zero, scrie MEDIAFAX.

"Aceste conditii, din informatiile pe care ANM le detine in acest moment, pot sa apara dupa 2 decembrie. Prin urmare, pana in 2 decembrie poate sa ninga in zona de munte si slab la munte si deal, dar nu sunt indeplinite conditiile pentru instalarea iernii", a mai spus Sandu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.