Toti cei 10 raniti in incendiul din Colectiv care au fost transferati duminica au ajuns cu bine in Marea Britanie si Norvegia, medicii din Londra care i-au asteptat la aeroport fiind impresionati de modul in care au fost transportati, a declarat luni pentru MEDIAFAX secretarul de stat Raed Arafat.

"Am avut cativa pacienti in stare critica, dar nu au fost probleme pe durata transportului. Toti au ajuns cu bine, iar medicii de la Londra care i-au asteptat la aeroport au fost impresionati de felul in care au fost transportati. Este un nou standard pentru transportul aerian al pacientului ars in stare critica, au spus medicii englezi", a declarat secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

Dintre pacientii transferati duminica de la spitale din tara in unitati sanitare, cei aflati in stare critica au ramas toti in Marea Britanie, a mai spus secretarul de stat.

Raed Arafat a precizat ca luni are inalnire cu alte echipe de doctori din Germania si Franta, pentru a se stabili daca alti raniti vor putea fi transportati in strainatate sau raman sa ii ingrijeasca in tara.

Potrivit unor surse medicale, in Marea Britanie au fost transferati duminica, cu aeronava NATO, in jurul orei 23.00, Alexandru Olivian Olteanu si Elena Nitu - de la Spitalul de Arsi, Iulian Rob, Vladut Roberto si Tudor Golu - de la Spitalul Universitar de Urgenta, Corina Gabriela Ionita - de la Spitalul Elias, Cristian Raducanu si Costin Dumitrache - de la Spitalul Militar, Cristian Daniel Mitroi - Spitalul Floreasca, iar in Norvegia a ajuns Marius Fratoaica - de la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Tot duminica, la ora 17.00, a fost transferat spre un spital din Israel Catalin Mircea Ilnitchi, care era internat la Spitalul Floreasca, scrie MEDIAFAX.

Initial, aeronava NATO trebuia sa transporte 12 pacienti in Marea Britanie (noua), Norvegia (doi) si Finlanda (unul), iar printre acestia era si un adolescent in varsta de 18 ani. Duminica seara, starea a doi dintre raniti s-a deteriorat, astfel ca acestia au ramas internati in spitalele din Capitala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.