Filosoful si eseistul Mihai Sora, care sambata a implinit 99 de ani, spune pe contul sau oficial de Facebook ca il emotioneaza pana la lacrimi oamenii care gasesc in ei resurse pentru a iesi in strada si a-si face auzita vocea, precizand ca acestia umplu de inteles cuvantul speranta.

Mihai Sora a publicat in ultima saptamana, pe contul sau de Facebook, mai multe mesaje dupa tragedia din clubul Colectiv din Bucuresti, in urma caruia cateva zeci de mii de persoane au protestat in Bucuresti si in mai multe orase din tara, cerand schimbarea clasei politice.

Mihai Sora a publicat pe Facebook si o fotografie realizata de jurnalista si fotografa Teodora Maftei, in varsta de 36 de ani, care a fost ranita grav in incendiul din clubul Colectiv, aflandu-se in prezent intr-un spital din Israel, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, miercuri, in ziua in care premierul Victor Ponta a demisionat, dupa ce cu o seara inainte peste 25.000 de persoane au manifestat in Bucuresti, exprimandu-si revolta pentru tragedia din Colectiv, Mihai Sora a scris pe Facebook: "Speranta moare ultima, se spune".

"Da, pana si cei mai sceptici pot interioriza aceasta formula, chiar daca nu sub forma ei maximalista, de vesnica bucurie a intalnirii cu Celalalt, daruire tintind spre sacrificiu, uitare (sau macar punere intre paranteze) a sinelui (si a maruntei conditii personale). Ma emotioneaza pana la lacrimi oamenii care gasesc in ei resurse pentru a iesi in strada, a-si face auzita vocea, pentru a fi - pur si simplu - impreuna, cu tot ce au ei mai loial, esential si bun in constiinta; oameni care pot sa-si lase acasa grijile, obligatiile individuale, necazurile, ca sa se adune laolalta si sa fie, un timp, cu gandul la aproapele lor. Tocmai acesti oameni umplu de inteles cuvantul speranta. Ceea ce s-a petrecut aseara pe strazile Bucurestiului nu este fara precedent: romanii au, in ei, resurse inepuizabile de iubire si de sinceritate. Insa momentul acesta poate fi un nou inceput. Victor Ponta a demisionat. Slava Domnului", a scris Mihai Sora.

Filosoful si eseistul Mihai Sora, nascut pe 7 noiembrie 1916, este unul dintre cei mai cunoscuti oameni de cultura din Romania. Mihai Sora este si membru de onoare al Academiei Romane.

Marti, dupa cele trei zile de doliu national si dupa un mars al tacerii in memoria victimelor din clubul Colectiv, oamenii au iesit in strada pentru a-si exprima revolta. Peste 25.000 de persoane au manifestat animate de acelasi gand: dusmanul comun - coruptia, iar schimbarea trebuie sa aiba loc de acum.

Protestele au continuat miercuri, joi, vineri si sambata, cand in Piata Universitatii au iesit in strada zeci de mii de persoane. De asemenea, mii de oameni au protestat si in marile orase, cerand schimbarea clasei politice.

Bilantul persoanelor decedate in tragedia din clubul Colectiv a ajuns la 45, dupa ce duminica au murit alti patru raniti internati in spitale din Bucuresti, iar alti noua au decedat sambata, sapte in clinici din Capitala si doi in Olanda, unde au fost transferati.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.