Alte doua victime ale incendiului din Clubul Colectiv vor fi transferate, duminica, la spitale din strainatate, cu doua aeronave C-27J Spartan ale Fortelor Aeriene Romane, care ii vor duce pe raniti in Marea Britanie si Ungaria.

Conform unui comunicat transmis duminica dimineata de MApN, doua aeronave de tip C-27J Spartan ale Fortelor Aeriene Romane, configurate pentru misiuni de evacuare medicala, sunt planificate sa execute duminica doua noi misiuni umanitare de urgenta catre Marea Britanie (ora aproximativa de decolare 10.00), si Ungaria (ora aproximativa de decolare 12.00) pentru transferul unor pacienti raniti in incendiul de la Clubul Colectiv.

Misiunile vor fi executate la solicitarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta al Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientii vor fi asistati pe timpul zborurilor de echipe medicale coordonate de SMURD si sprijinite de medici si personal de specialitate din MApN.

Sambata dimineata, 16 raniti in incendiul din clubul Colectiv au fost preluati cu doua aeronave Spartan ale Ministerului Apararii, care au decolat de la Baza Militara de la Otopeni. Opt dintre pacienti au fost transferati pentru tratament in trei spitale din Olanda, iar ceilalti opt, la Spitalul Militar din Bruxelles. Doi dintre cei opt pacienti raniti in incendiul din clubul Colectiv care au fost transportati in Olanda au decedat, unul in ambulanta spre spital si un altul la spitalul din Rotterdam, a spus secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Sambata seara, alte doua victime - Alexandru Hogea si Mariana Oprea - au fost preluate de aeronave ale Inspectoratului General de Aviatie si duse in Austria, scrie MEDIAFAX.

Premierul interimar Sorin Cimpeanu anunta, sambata, ca exista discutii si cu autoritatile din Finlanda si Norvegia pentru a stabili cati pacienti pot prelua. El mai spunea ca ministrul Apararii din Ungaria a transmis, sambata, ca Budapesta poate prelua cinci pacienti si urma sa se stabileasca si cati pacienti vor fi transportati in Marea Britanie. De asemenea, duminica va sosi o echipa de medici francezi pentru a evalua situatia, iar luni una din Germania.

El sustinea ca Guvernul roman va suporta integral costurile spitalizarii pacientilor transferati in afara tarii, dar si costurile pentru cazarea si transportul cate unui apartinator, indiferent de durata sederii. Banii vor fi transferati din fondul de rezerva al Guvernului, fie prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, fie prin intermediul Ministerului Muncii.

Citeste si:
Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. A...
Anchetă după incendiul de la...

Bilantul persoanelor decedate in tragedia de la Clubul Colectiv a ajuns la 43, dupa ce duminica au murit alti doi raniti internati la Spitalul ”Floreasca” din Capitala, iar alti noua au decedat sambata - sapte in spitale din Capitala si doi in Olanda. In spitalele din Capitala mai sunt internati aproximativ 100 de raniti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.