Mircea Cartarescu spune, facand referire la intalnirea dintre Iohannis si reprezentantii societatii civile, ca urgenta absoluta este evacuarea tuturor cladirilor cu risc la cutremur din Bucuresti si daramarea sau consolidarea lor, pentru a nu ne confrunta cu o tragedie peste dezastrul din Colectiv.

"Din ce am vazut ca s-a discutat la intalnirea dintre presedinte si reprezentantii societatii civile (nu comentez acum compozitia acestui grup), un lucru mi se pare esential: 'Acordul national pentru siguranta cladirilor'. E o urgenta absoluta: toate cladirile cu risc la cutremur din Bucuresti trebuie imediat evacuate si ulterior daramate sau consolidate. Altfel vom avea o tragedie cu multe ordine de marime peste dezastrul din clubul 'Colectiv'. Este ceasul al doisprezecelea. Apelez la toti cei care decid in aceasta privinta si la toti cei care pot sa-i faca sa actioneze urgent. Lucrul acesta va salva mii de vieti si e mult mai usor de realizat decat acordul politic sau insanatosirea morala a natiunii", a scris scriitorul Mircea Cartarescu, sambata dimineata, pe contul sau oficial de Facebook.

Mircea Cartarescu a reactionat in mai multe randuri, pe contul sau de Facebook, dupa incendiul care a izbucnit, pe 30 octombrie, in clubul Colectiv din Bucuresti, in urma caruia au murit 35 de persoane. Alte aproximativ o suta de persoane sunt internate in mai multe spitale din Bucuresti.

Noi proteste au avut loc, vineri seara, in Bucuresti si in mai multe orase din tara, pentru a patra zi la rand, dupa ce revolta din strada, generata de tragedia din clubul Colectiv, a dus la demisia Guvernului Victor Ponta, manifestantii cerand schimbarea clasei politice.

Presedintele Klaus Iohannis a chemat vineri, la consultarile pentru formarea guvernului, societatea civila si reprezentanti ai manifestatilor. Cu o zi inainte, Iohannis a declarat ca a auzit vocea strazii si ca va tine cont de solicitarile protestatarilor, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.