Fabrica de paine Vel Pitar din Brasov, la care s-a produs joi seara o explozie urmata de incendiu, era asigurata la compania Omniasig VIG, polita acoperind riscurile de explozie si incendiu pentru cladire, continutul si utilajele din interior, a anuntat vineri asiguratorul.

Compania de asigurari a transmis, intr-un comunicat, ca o echipa a acesteia s-a deplasat la Brasov imediat dupa producerea exploziei. "Mai multe detalii vor fi anuntate pe masura ce investigatiile oficiale aflate in desfasurare vor permite acest lucru", se arata in comunicat.

Specialisti de la INSEMEX Petrosani ridica probe in cazul exploziei produse, in urma careia un barbat, prins sub daramaturi si scos de echipele de interventie, a murit la spital, iar alte cinci persoane au fost ranite.

Echipa de specialisti de la Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INCD-INSEMEX) Petrosani a ajuns la Brasov si investigheaza cauzele exploziei, scrie MEDIAFAX.

Explozia de la Brasov, urmata de incendiu, s-a produs la fabrica de paine Vel Pitar, situata in apropierea Stadionului Tineretului din Brasov, cu cateva minute inainte de finalul meciului FC Brasov - CSM Ramnicu Valcea din Liga a II-a de fotbal. Flacarile uriase au fost surprinse in direct de camerele video de la Stadionul Tineretului din Brasov.

Primarul Brasovului, George Scripcaru, a afirmat joi seara ca explozia s-ar fi produs din cauza nerespectarii concentratiei pulberilor de faina emanate in spatiu inchis, potrivit primelor cercetari la fata locului.

Cladirea unde a avut loc explozia are cinci etaje si a fost afectata partial de explozie, in urma careia foarte multe cioburi s-au imprastiat in curtile locuintelor aflate in apropiere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.