Federatia Romana a Asociatiilor de Fizioterapie ofera gratuit, prin intermediul membrilor sai, sedinte de recuperare prin fizioterapie supravietuitorilor incendiului din clubul Colectiv.

Acestui demers s-au alaturat specialistii a trei cabinete de recuperare medicala, Terapie pentru Miscare, KinetoDema si Fiziolife Medica, dar si alti membri ai federatiei.

“Transmitem sincere condoleante familiilor care si-au pierdut rudele si prietenii in incendiul de la clubul Colectiv si suntem alaturi de supravietuitorii tragicului accident prin oferirea gratuita a sedintelor de recuperare necesare pentru ca acestia sa poata reveni la activitatile cotidiene cat mai repede cu putinta”, afirma presedintele Federatiei Romane a Asociatiilor de Fizioterapie, Prof. Dr. Elena Caciulan.

“Cicatricile rezultate ca urmare a arsurilor suferite in timpul incendiului vor limita extrem de mult amplitudinea miscarilor corpului ca urmare a faptului ca pielea isi pierde din elasticitate. De asemenea, din cauza perioadei lungi de imobilizare, muschii se vor atrofia, iar pacientii pot dezvolta dificultati in miscare. In plus, afectarea cailor respiratorii si lipsa activitatii fizice vor conduce la dezvoltarea unor patologii ale sistemului cardiovascular”, explica Bogdan Goga, fizioterapeut in cadrul studioului de recuperare medicala Terapie pentru Miscare.

De asemenea, acesta sustine ca toate persoanele afectate de incendiul de la clubul Colectiv trebuie sa urmeze sedinte de recuperare prin fizioterapie care vor ajuta la adaptarea organismului la grefele de piele si la recapatarea functionabilitatii corpului. “Sedintele de fizioterapie vor cuprinde elemente de kinetoterapie, terapie manuala, masaj, electroterapie si taping. Ne dorim sa fim alaturi de supravietuitorii tragicului accident de saptamana trecuta pe tot parcursul procesului de recuperare”, adauga fizioterapeut Bogdan Goga.

Astfel, cei care doresc sa beneficieze gratuit de sedintele de recuperare, sunt rugati sa ia legatura cu reprezentantii Federatiei Romane a Asociatiilor de Fizioterapie, la numerele de telefon 0722.839.882 si 0737.147.895 sau la adresa de e-mail secretariat@rofizioterapie.ro.
Initiativa Federatiei Romane a Asociatiilor de Fizioterapie face parte din demersurile de solidaritate ce au loc pe fondul tragicului incendiu produs in clubul Colectiv din Bucuresti, in care peste 30 de tineri si-au pierdut viata.

Citeste si:
Schimbare în sistemul de sănătate: Servicii medicale gratuite...
Schimbare în sistemul de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.