Klaus Iohannis s-a intalnit joi cu premierul interimar Sorin Cimpeanu cu care a discutat despre proritatile din perioada urmatoare, printre acestea figurand si bugetul de stat pe 2016, informeaza Administratia Prezidentiala.

"Discutiile s-au axat pe prioritatile din perioada imediat urmatoare, si anume bugetul de stat pe anul 2016 si asigurarea a tot ceea ce este necesar spitalelor pentru a acorda cele mai bune ingrijiri persoanelor ranite in tragedia petrecuta in urma cu o saptamana. Trebuie sprijinite eforturile profesionale si umane ale medicilor, care sunt alaturi de raniti, contribuind cu medicamente, materiale si sprijin pentru toti pacientii, precum si cu acoperirea costurilor consultatiilor si a expertizei medicale", se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, scrie MEDIAFAX.

Premierul interimar Sorin Cimpeanu a anuntat a a convocat o sedinta a guvernului interimar pentru joi, ora 16.

Sorin Cimpeanu a explicat ca Guvernul interimar are responsabilitatea gestionarii problemelor curente, dar nu va putea emite ordonante de urgenta si proiecte de lege.

"Asta nu inseamna ca nu vom acorda toata atentia intocmirii proiectului Legii bugetului - intocmirii, din punct de vedere tehnic-, lege de care depinde atat modul de derulare a investitiilor, cat si plata salariilor, a pensiilor si nu numai", a mai spus premierul interimar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.