Cei doi cetateni spanioli raniti in incendiul din Clubul Colectiv si internati la Spitalul SRI "Dr. Agrippa Ionescu" sunt externati joi, in unitatea medicala ramanand in continuare spitalizate patru victime ale tragediei, doua dintre acestea fiind in stare critica.

Potrivit SRI, cei doi cetateni spanioli internati la Spitalul "Dr. Agrippa Ionescu" sunt externati joi, dupa aproape o saptamana de spitalizare, timp in care au beneficiat si de consiliere psihologica.

La acest moment, la Spitalul "Dr. Agrippa Ionescu" mai sunt internati patru pacienti - doi in stare critica si doi cu o evolutie pozitiva, in stare stabila. Cei doi pacienti in stare critica sunt o tanara italianca de 20 de ani si bodyguardul de la Clubul Colectiv, in varsta de 35 de ani.

Joi, in spitalele din Capitala sunt internate in continuare, in urma incendiului din Clubul Colectiv, 130 de persoane ranite, dintre care 83 sunt in stare critica si grava, potrivit ultimei situatii transmise de Ministerul Sanatatii.

Conform datelor centralizate la Ministerul Sanatatii, dintre cei 130 de raniti in urma incendiului, la Spitalul de Arsi sunt internati 25, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 21, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" - 7, la Spitalul "Sfantul Ioan" - 7, la Spitalul Elias - 14, la Spitalul Militar Central - 12, la Spitalul "Sfantul Pantelimon" - 4, la Spitalul de Urgenta Floreasca - 14, la Spitalul Universitar - 18, la Spitalul "Dimitrie Gerota" - 2 si la Spitalul "Agrippa Ionescu" - 6 pacienti.

In Bucuresti sunt centre de donare de sange la Centrul de Transfuzie, la Spitalul Floreasca, Spitalul Militar Central si Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, scrie MEDIAFAX.

Compania Nationala Unifarm va centraliza donatiile catre spitale si le va distribui in functie de necesitati si de specificul unitatii, donatiile putand fi anuntate la numarul de telefon 0742.143.751.

In urma incendiului care a avut loc, in 30 octombrie, in clubul Colectiv, 32 de persoane si-au pierdut viata si alte aproape 200 au fost ranite, majoritatea fiind internate in spitalele din Capitala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.