Zece pacienti internati la Spitalul Elias dupa incendiul din Colectiv sunt in continuare la Terapie Intensiva, dintre care doi intubati si ventilati mecanic, iar un altul a necesitat din nou asistare, din cauza problemelor respiratorii, ceilalti patru raniti fiind in sectia Chirurgie generala.

"Dintre cei 10 pacienti aflati in Terapie Intensiva, doi continua sa fie intubati si ventilati mecanic, iar un altul a prezentat peste noapte o deteriorare a performantelor respiratorii, necesitand din nou asistarea ventilatiei", a declarat managerul Spitalului Elias, profesor dr. Doina Dimulescu, citata intr-un comunicat de presa.

Managerul Spitalului Elias a precizat ca, miercuri dimineata, pentru doi dintre pacientii intubati s-a efectuat traheostomie. De asemenea, miercuri continua interventiile de grefare a pacientilor care pot si trebuie sa suporte aceasta interventie, precum si toaleta locala zilnica a arsurilor la ceilalti pacienti.

"Ca si pana acum, complexitatea lezionala face ca pacientii internati in Terapie Intensiva sa aiba un prognostic rezervat"
, a mai spus Doina Dimulescu.

In urma incendiului din clubul Colectiv au murit 32 de persoane, iar alte aproximativ 200 au fost ranite, majoritatea fiind internate, scrie MEDIAFAX.

In prezent, in spitalele din Capitala mai sunt 133 de pacienti, dintre care 81 in stare critica si grava. Astfel, in Spitalul Universitar sunt 19 pacienti, la Spitalul de Arsi - 26, Spitalul Floreasca - 14, Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 21, Spitalul Elias - 14, Spitalul Militar - 12, Spitalul "Grigore Alexandrescu" - 7, Spitalul "Sfantul Ioan" - 7, Spitalul Pantelimon - 4, Spitalul "Gerota" - 3, Spitalul "Agrippa Ionescu" - 6.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.