Familiile celor care si-au pierdut viata in incendiul de vineri seara, de la clubul Colectiv, vor primi cate 5.000 lei, iar familia Mariei Ion, mama a 5 copii care a decedat, de asemenea, in incendiu, va beneficia de un ajutor financiar de 10.000 lei, a decis Guvernul in sedinta de marti.

"In urma tragediei produse in seara de 30 octombrie 2015 in clubul Colectiv din Bucuresti, Guvernul a decis acordarea unor ajutoare de urgenta pentru familiile persoanelor care si-au pierdut viata in acest incendiu. Ajutorul, in cuantum de 5.000 de lei, va fi acordat familiei fiecarei persoane decedate", se precizeaza intr-un comunicat de presa a Guvernului.

In plus, Executivul va mai acorda un ajutor in valoare de 10.000 lei pentru familia Mariei Ion, femeia care si-a pierdut viata in tragicul incendiu si care isi intretinea singura familia: cei 5 copii cu varste cuprinse intre 11 ani si 23 de ani, precum si tatal paralizat, dupa ce sotul acesteia a decedat in urma cu 8 ani. Titularul acestui ajutor de urgenta va fi fiica cea mare, Camelia, ea fiind singurul copil major al familiei, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, identificarea beneficiarilor si plata ajutoarelor de urgenta se va face de catre agentiile judetene pentru plati si inspectie sociala, respectiv a municipiului Bucuresti, in functie de domiciliul familiilor. Ajutorul va fi acordat in baza unei cereri adresate agentiei pentru plati si inspectie sociala din raza teritoriala a domiciliului si a unei copii a actului de identitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.