Opt din cei 12 pacienti internati la Spitalul Militar dupa incendiul din Clubul Colectiv sunt in continuare la Terapie Intensiva, sase dintre acestia sunt in stare critica, cu arsuri pe 35-55% din suprafata corpului, iar cinci si cu arsuri de cai respiratorii superioare, a declarat dr. Laurentiu Ene

Seful Sectiei de Terapie Intensiva din Spitalul Militar Central, colonel dr. Laurentiu Ene, a declarat, marti, ca cei opt pacienti de la ATI sunt in diferite stadii de evolutie, iar in prezent se poate spune ca s-a depasit o etapa acuta, respectiv socul post-combustional, care tine trei zile.

Doctorul Larentiu Ene a precizat ca pacientii care sunt la Terapie Intensiva au arsuri intre 35 si 55 la suta din suprafata corpului, cu diferite grade, predominand gradele II si III, dar sunt si pacienti cu arsuri de gradul IV, in cazul carora prognosticul este rezervat.

Acesta a adaugat ca, in prezent, nu sunt pacienti care necesita dializa, dar Spitalul Militar Central este pregatit pentru orice tip de complicatie.

Seful Sectiei de Terapie Intensiva din Spitalul Militar Central a mai spus ca arsurile de cai respiratorii ridica cele mai mari probleme, pentru ca ce este de suprafata se vede, dar nimeni nu vede ce este in interior.

Managerul Spitalului Militar Central, Florentina Radu Ionita, a declarat ca pacientii care sunt la sectia de chirurgie plastica au o stare generala mai buna si se poate comunica mai bine cu ei. Ea a precizat ca se face psihoterapie cu acesti pacienti, dar si pentru parintii acestora se asigura consiliere psihologica.

Florentina Radu Ionita a mai spus ca saptamana viitoare se va incerca autogrefa, iar pentru pacientii cu arsuri mai mari se va apela la rezerva de piele, scrie MEDIAFAX.

In ce priveste ancheta legata de incendiu, managerul Spitalului Militar a spus ca nu vor permite anchetatorilor sa discute, in aceasta etapa, decat cu pacientii care sunt la sectia de chirurgie plastica, nu si cu cei aflati la Terapie Intensiva, pentru ca acestia sunt sub sedative si, in aceasta situatie, nu este edificatoare declaratia lor.

Managerul Spitalului Militar Central declara, luni, ca unii dintre pacientii internati la Spitalul Militar dupa incendiul din Clubul Colectiv s-ar putea sa intre in insuficienta renala si sa aiba nevoie de dializa, precizand ca sunt pregatite chituri pentru dializa si dializoare.

Citeste si:
Noi vești despre dosarul Colectiv. Instanța vrea să reaudieze doi...
Noi vești despre dosarul...

In urma incendiului din Clubul Colectiv au murit 32 de persoane, iar alte aproximativ 130 sunt internate in mai multe spitale din Bucuresti, peste 50 fiind in stare critica sau grava.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.