Guvernul va discuta in sedinta de marti modificarea legislatiei astfel incat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta sa poata dispune inchiderea unor cluburi, baruri sau restaurante care nu respecta normele de siguranta si va putea dispune amenzi de la 50.000 la 100.000 lei.

Anuntul a fost facut luni de premierul Victor Ponta. Actul normativ se afla in lucru, ministerul Justitiei si MAI pregatind modificarea legii in acest sens. De asemenea, se cauta formule pentru a elimina din legislatia in vigoare posibilitatea acordarii autorizatiilor de functionare in baza unor declaratii pe proprie raspundere.

Sedinta saptamanala a Guvernului a fost devansata cu o zi pentru ca Executivul sa acorde urgent ajutoare familiilor care si-au pierdut copiii in tragedia de la Clubul Colectiv, dar si pentru a face unele modificari legislative la cererea MAI si ISU, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

"Premierul Victor Ponta i-a convocat pe ministri, marti, in sedinta de Guvern, pentru ca Executivul sa aprobe cat mai repede acordarea de ajutoare familiilor care si-au pierdut copiii in tragedia de la Clubul Colectiv. De asemenea, in sedinta vor fi efectuate mai multe modificari legislative care au fost cerute de Ministerul de Interne si de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, modificari ce se impun in urma celor constatate in urma tragediei", au spus pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.