Optsprezece dintre cei 21 de raniti internati in "Spitalul Bagdasar-Arseni" in urma incendiului din Clubul Colectiv sunt in stare grava, dintre care 14 la Terapie Intensiva, unitatea sanitara avand un compartiment din Sectia ATI pentru pacientii arsi, a declarat, luni, doctorul Andrei Carantino.

"Este un compartiment ocupat numai de pacientii arsi. In total sunt, in momentul de fata, 14 pacienti in Terapie Intensiva", a spus medicul Andrei Carantino.

Acesta a precizat ca deocamdata nu se pune problema ca vreun pacient sa fie externat. "Noi ne vom bucura daca o sa fie salvati toti. Din pacate, este o speranta. (...) Toti ar trebui supusi unor operatii de chirurgie plastica", a mai spus medicul.

Doctorul Andrei Carantino a declarat ca medicii veniti din Franta, dupa ce au fost si in celelalte spitale, au fost impresionati de amploarea incidentului si de numarul mare de pacienti, scrie MEDIAFAX.

"Medicii francezi au spus ca au vazut si materiale pe care ei nu le au. Sunt de ultima ora si au spus ca ei inca nu le au. Este vorba de pansamente. Au spus ca nu au ce sa spuna, pentru ca este «jos palaria»", a mai spus reprezentantul Spitalului "Bagdasar-Arseni".

Potrivit ultimului bilant, in incendiul de vineri noapte au murit 30 de persoane, ultima - o tanara de 26 de ani - in cursul serii de duminica, la Spitalul Bagdasar-Arseni. Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate in mai multe spitale din Bucuresti, pana la 90 fiind in stare critica si grava.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.