Dupa tragedia de la Clubul Colectiv, in care 30 de persoane si-au pierdut viata si alte aproximativ 140 de persoane sunt internate in spitale, 90 aflandu-se in continuare in stare grava, cativa preoti au facut declaratii de-a dreptul socante.

"Faptul ca au murit multi tineri ascultind muzica macabra (ca sa nu spun satanica) poate fi vazut ca o pedeapsa de la Dumnezeu, desi rareori Dumnezeu pedepseste in felul acesta. Din pacate, imprejurarile in care au murit, in acest holocaust, sint dubioase si dupa invatatura Bisericii e greu de spus daca pot fi pomeniti sau nu la slujbe.", a spus preotul Filotheu Balan, intr-o postare pe Facebook.

Un alt preot, din Prahova, care a preferat sa ramana anonim, a marturisit ca tuturor preotilor le-a fost interzis sa participe la acest eveniment ingrozitor de catre Preafericitul Daniel pentru ca "Toti tinerii din incinta cu pricina l-au sarbatorit pe insusi Diavolul, au cautat moartea si moarte au gasit", potrivit onlinereport.ro.

Parintele Savatie Bastovoi a facut o declaratie refertioare la Halloween si la incidentul de vineri seara, conform dcnews.ro: "De ce nu e bun mascatul? Mii de oameni se framinta acum ghicind daca intre un joc mascat cu draci si luminari si moartea care intra brusc peste ei este vreo legatura. Mascatul nu e bun de nici un fel. Exista multe marturii crestine din primele secole in care se condamna jocul de-a preotia. Asta pentru ca, chiar in joaca, lucrurile devin serioase. Altminteri, v-am propune sa va jucati de preotia si de-a ingerii, dar canoanele opresc imbracarea vesmintelor preotesti de forma. Cu viata, ca si cu moartea, nu e de joaca."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.