Zece dintre cei 14 pacienti internati la Spitalul Elias din Capitala sunt in sectia de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI), opt dintre ei sunt intubati, iar cinci sunt in stare critica, au anuntat, luni, reprezentantii unitatii sanitare.

"Din cei 14 pacienti, 10 se afla in sectia de terapie intensiva, in stare grava sau critica. Opt pacienti prezinta arsuri termice si chimice de cai aeriene superioare si inferioare, confirmate bronhonscopic, si arsuri de extremitate cefalica, necesitand intubatie oro-traheala si ventilatie mecanica; la aceste leziuni se adauga arsuri ale suprafetei corporale in proportie de 20 -50 la suta. Din cei opt pacienti intubati, cinci sunt instabili hemodinamic si se afla in stare critica", se arata intr-un comunicat de presa al Spitalului Elias, transmis agentiei MEDIAFAX.

Unitatea sanitara a precizat ca in sectia de chirurgie sunt patru pacienti, cu stare generala satisfacatoare, cu arsuri pe suprafete mici, in general la nivelul extremitatilor. "Acesti pacienti nu necesita masuri de terapie intensiva", se mai arata in comunicat.

Reprezentantii Spitalului Elias au precizat ca in Unitatea de Primire Urgente au fost aduse initial, vineri seara, patru victime, direct de la Clubul Colectiv, iar in noaptea de vineri spre sambata au mai fost primite alte opt, dirijate de SMURD de la Spitalul Floreasca si patru de la Spitalul Coltea, in total ajungandu-se la 16 victime, dintre care patru intubate pana sambata dimineata.

"In acest moment, in Spitalul Elias se mai afla 14 victime, doua victime adolescenti fiind tranferate pe 31 octombrie si 1 noiembrie la Spitalul Grigore Alexandrescu", se mai arata in comunicatul citat.

Toti pacientii spitalizati sunt supusi unui tratament local zilnic, a carui complexitate variaza in functie de complexitatea leziunilor si se realizeaza in salile de operatie.

"Pacientii sunt evaluati zilnic de o echipa multidisciplinara (chirurgi plasticieni, chirurgi generalisti, anestezisti, pneumologi) care stabileste directiile terapeutice. Prognosticul acestor pacienti este grevat de potentialul de evolutie severa, data fiind posibila progresie nefavorabila a leziunilor produse in momentul expunerii la fum si foc", precizeaza Spitalul Elias.

Citeste si:
Despre Cloud PACS: cum pot utiliza medicii această tehnologie în...
Despre Cloud PACS: cum pot...

Reprezentantii spitalului au mai spus ca, in toata aceasta perioada, unitatea sanitara a fost in contact permanent cu Ministerul Sanatatii si cu secretarul de stat din MAI, dr. Raed Arafat, primind tot suportul logistic (medicamente, materiale sanitare, suplimentari de finantare pe AP-ATI ) pentru ingrijirea adecvata a pacientilor raniti in incendiul din Clubul Colectiv.

De asemenea, spitalul comunica la fiecare trei ore evolutia pacientilor catre Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta a Ministerului Sanatatii.

Potrivit ultimului bilant, in incendiul din Clubul Colectiv au murit 30 de persoane, ultima - o tanara de 26 de ani - in cursul serii de duminica, la Spitalul Bagdasar-Arseni. Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate in mai multe spitale din Bucuresti, pana la 90 fiind in stare critica si grava.

Citeste si:
Noi vești despre dosarul Colectiv. Instanța vrea să reaudieze doi...
Noi vești despre dosarul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.