O fata care a supravietuit incendiului din clubul Colectiv se considera cea mai norocoasa participanta la concert fiindca a iesit inainte de incendiu si povesteste ca la usa localului se formase, dupa ce flacarile au izbucnit, o gramada de un metru si jumatate de raniti, peste care altii treceau.

Fata, originara din secuime, care a refuzat sa isi dea numele intrucat parintii ei nu stiau ca se afla in clubul bucurestean, a declarat pentru "Magyar Nemzet" ca era in local cu prietenul ei si cu alti doi prieteni, pentru a urmari concertul Goodbye To Gravity.

"Concertul a inceput cu o intarziere de o ora, in loc de 9, la 10. (...). Noi ne aflam in coltul cel mai indepartat de la iesire. La jumatate de ora de cand a inceput concertul, mi s-a facut rau si l-am rugat pe prietenul meu sa ma conduca la aer. Cand am ajuns la iesire, am observat ca oamenii incep sa alerge afara din club, iar imediat dupa asta am observat flacarile si fumul dens. Ieseau oameni cu haine arse. Am intalnit si o persoana care ne-a intrebat pe noi cat de arsa ii este fata", povesteste fata.

Potrivit acesteia, haosul era extrem de mare, iar in cateva secunde spatiul din fata clubului s-a umplut de un fum negru si dens. "Oamenii de-abia umblau, unul dintre ei ne-a spus ca la iesirea din club se formase o gramada de corpuri umane de circa un metru si jumatate, peste care a trebuit sa treaca", adauga fata.

Tanara spune ca ea si prietenul ei si-au asteptat in zadar prietenii, acestia nu au mai iesit: unul a murit cu siguranta, iar altul are arsuri pe 70 % din suprafata corpului si plamanii raniti, zbatandu-se intre viata si moarte. "In fata clubului cei raniti grav implorau trecatorii sa ii ia cu masinile la spital, cand a ajuns prima salvare. Eu am fost cea mai norocoasa participanta la concert", conchide tanara.

In incendiul de vineri seara, din Club Colectiv, au murit 29 de persoane, intre care si doi dintre membrii trupei Goodbye Gravity, chitaristii Vlad Telea si Mihai Alexandru, iar aproximativ 200 au fost ranite, din care peste 140 se afla internate in spitalele din Capitala. Vineri seara, clubul Colectiv gazduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war", intrarea la concert fiind libera.

Citeste si:
Cât cere Erika Isac pentru un concert? Cântăreața a stârnit...
Cât cere Erika Isac pentru un...

Martori aflati in club au declarat pentru MEDIAFAX ca incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele antifonic de pe un stalp al cladirii aprinzandu-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucati din plafon, care era capitonat si el cu burete antifonic, s-au desprins si au cazut peste oameni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.