Prim-vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, vineri, ca este consternat de afirmatiile lui Liviu Dragnea potrivit carora fostii membri PDL au votat in bloc impotriva arestarii Elenei Udrea, sustinand ca nimeni din tara nu putea sa o salveze pe Udrea decat PSD.

"Am ramas consternat. Am crezut ca cel mai mare mincinos din tara asta se numeste Victor Ponta, dar vad ca are un contracandidat serios la postura de locul unu in persoana domnului Liviu Dragnea. Si daca toti liberalii ar fi votat pentru doamna Udrea ea ajungea sa fie arestata daca votau PSD-istii cum le-a spus Dragnea, ca sunt mai multi, noi suntem minoritari, ei sunt majoritari", a spus Atanasiu, intrebat in legatura cu acuzatiile lui Liviu Dragnea.

El a insistat ca daca tot PSD vota ca Udrea sa fie arestata, atunci putea fi arestata.

"Nimeni din tara asta nu putea sa o salveze in Parlament pe doamna Udrea decat PSD. Daca PSD tot vota ca doamna Udrea sa fie arestata doamna Udrea putea fi arestata. Cei care au aparat-o sunt de la PSD, nu or fi singurii, or fi si altii, dar nu se poate fara PSD", a adaugat Atanasiu.

Intrebat in legatura cu teoria avansata de Dragnea potrivit careia fostii membrii PDL au contribuit la "salvarea" lui Udrea pentru ca aceasta a amenintat cu denunturi, Atanasiu a sustinut ca nu se simte vizat.

"Eu sub nicio forma, dar doamna Udrea cred ca si-a confundat rolul, doamna Udrea este in boxa, nu in partea unde se da cu ciocanelul. Cand se face justitia in Romania doamna Udrea nu este in postura de acuzator, ci de acuzat si trebuie sa raspunda la intrebari nu sa puna intrebari", a mai spus Atanasiu.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, referitor la votul din Camera in cazul Elenei Udrea, ca a fost "o actiune organizata de PDL", la care s-au "mai gasit aliati", el sustinand ca "cei de la PDL au votat in bloc impotriva solicitarii justitiei, cei de la UNPR la fel, se pare ca si cei de la ALDE".

Decizia de a vota separat solicitarea de retinere si de arestare preventiva a Elenei Udrea a fost luata de Biroul Permanent al Camerei, PSD-UNPR-ALDE insistand pentru introducerea acestei noi practici, in timp ce PNL a avut obiectii, iar secretarul Camerei, Niculae Mircovici (minoritati), a avertizat ca va exista confuzie la vot.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Potrivit stenogramei sedintei Biroului Permanent din 26 octombrie, reprezentantii majoritatii PSD-UNPR-ALDE au insistat ca s-ar impune un vot separat pentru ca retinerea si arestarea preventiva sunt proceduri diferite, retinerea fiind dispusa direct de procuror, in timp ce arestarea preventiva este aprobata de judecator. Ei au mai sustinut ca deputatii ar trebui sa aiba posibilitatea de a opta diferit pentru cele doua masuri, sub pretextul ca unii dintre ei ar putea fi de acord cu retinerea, dar nu si cu arestarea. Un alt argument invocat a fost ca membrii Comisiei juridice care au analizat solicitarile justitiei au trimis trei proiecte de hotarare: unul pentru incuviintarea urmaririi penale, altul pentru retinere si un al treilea pentru arestarea preventiva.

In schimb, reprezentantul Opozitiei, vicepresedintele liberal al Camerei Ludovic Orban a ridicat semne de intrebare asupra acestei proceduri, marsand pe ideea ca plenul Camerei nu a votat niciodata separat retinerea si arestarea preventiva.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.