Peste 40 de copii din doua sate clujene nu vor mai merge, de luni, la scoala din comuna Chinteni, intrucat pe drum sunt "cratere" cu diametrul de peste o jumatate de metru, primarul sustinand ca s-a luat decizia ca microbuzele scolare sa nu ii mai duca pe elevi pentru a nu le pune viata in pericol.

Peste 50 de persoane din satele Feiurdeni si Padureni s-au adunat, vineri, la sedinta Consiliului Judetean Cluj, reclamand faptul ca drumul judetean care leaga cele doua sate de centrul de comuna Chinteni este "dezastru", iar conducerea CJ a solicitat prezenta jandarmilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu, a declarat, la sedinta CJ Cluj, ca drumul este plin de "cratere care au peste jumatate de metru diametru".

"Nemultumirea noastra, a comunitatii din Chinteni, este legata de tronsonul de drum care trece prin satele Padureni - Feiurdeni - Satu Lung si le leaga cu centrul de comuna Chinteni, care este impracticabil, este un dezastru. Sunt gropi, cratere de peste o jumatate de metru diametru si sunt unele langa altele. Consiliul Local Chinteni a decis ca, pana la rezolvarea situatiei, sa nu mai permita celor doua microbuze sa ii transporte pe elevi la scoala, pentru ca se pune in pericol viata lor. Astfel, de luni, 43 de copii de la clasele V-VIII nu vor mai merge la scoala", a spus Suciu.

Potrivit acesteia, in comuna Chinteni este si un alt tronson de drum "dezastru", care face legatura intre satele Deusu si Mascas si care ar trebui, de asemenea, reabilitat.

"Cele doua tronsoane au impreuna circa 20 de kilometri. Daca se facea un kilometru pe an, in ultimii 20 de ani, drumurile erau reparate si asfaltate. Consiliul Judetean Cluj este o institutie care nu functioneaza, ati reusit sa blocati judetul Cluj. In Cluj, in afara de dezastru, nu e nimic", a afirmat primarul comunei Chinteni.

Un locuitor din satul Padureni, prezent la sedinta, a propus ca sambata, cand este Luminatia si se comemoreaza Ziua Mortilor, in gropile din drum sa fie puse lumanari aprinse ca sa arate "ca in cimitir". Un alt locuitor, din satul Feiurdeni, a adaugat ca in localitatea sa sunt 25 de persoane care fac naveta la o firma din Cluj-Napoca si care au fost anuntate ca microbuzul pus la dispozitie de firma unde lucreaza nu le va mai asigura transportul din cauza drumului impracticabil.

Citeste si:
Culiță Sterp le-a dat replica oamenilor care l-au criticat în urma...
Culiță Sterp le-a dat replica...

Directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Privat (RAADPP) Cluj, Mircea Avram, a declarat, la sedinta, ca luni, la ora 12.00, vor incepe lucrarile de reabilitare a tronsonului de drum Padureni - Feiurdeni - Satu Lung, iar dupa acest anunt oamenii au parasit sala de sedinte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.