Trei femei au fost retinute in dosarul in care angajati ai spitalelor "D. Gerota", "Colentina" din Capitala si ai Casei de Pensii Sector 1 sunt suspectati ca au ajutat peste 150 de persoane din 12 judete sa obtina scrisori medicale cu diagnostice false, care au fost folosite la dosare de pensionare.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca anchetatorii au retinut-o pe Patricia Dinca, referent la Spitalul "Dimitrie Gerota", care ar fi coordonat activitatea infractionala, pe Georgeta Latiu, asistent la Serviciul Medical Sector 1 din cadrul Casei de Pensii, si pe Daniela Pavel, care ar fi avut rolul de intermediar si ar fi racolat persoanele ce doreau scrisori medicale pentru dosarul de pensionare.

In acelasi dosar, Suzana Mican, asistenta medicala la Spitalul "Colentina", a fost lasata in libertate si este cercetata sub control judiciar. Aproximativ 50 de persoane au fost audiate in urma perchezitiilor facute, marti, de ofiterii Directiei Generale Anticoruptie, in birourile unor angajati de la Spitalul "Dimitrie Gerota", care apartine Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Spitalul "Colentina" si Casa de Pensii Sector 1, precum si la alte zece adrese din Bucuresti.

Ancheta in acest caz este facuta de procurorii Parchetului instantei supreme si vizeaza infractiuni de coruptie referitor la eliberarea, in schimbul unor sume de bani, a unor documente medicale in fals (diagnostice medicale nereale) care au fost folosite la intocmirea de dosare de pensionare.

Documentele medicale au fost prezentate apoi la comisiile medicale, desi, in realitate, persoanele care le foloseau pentru dosarul de pensionare nu sufereau de afectiuni medicale sau afectiunile erau mult mai usoare in raport cu gradul de invaliditate.

Anchetatorii au stabilit ca, in 2014, au fost intocmite in acest mod 174 de scrisori medicale cu diagnostice nereale, emise pe numele a 155 persoane din 12 judete. Potrivit surselor citate, angajata de la Spitalul "Dimitrie Gerota" este fara grad militar, fiind suspectata ca ar fi falsificat documente pentru mai multi pensionari, fosti angajati MAI.

Cei care voiau sa se pensioneze pe caz de boala plateau pentru o astfel de scrisoare medicala intre 50 si 5.000 de lei.

Citeste si:
Românii care vor putea ieși la pensie de la 40 de ani. Ce condiții...
Românii care vor putea ieși...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.