Romania se afla pe locul al doilea in randul a 12 state europene in privinta celui mai mic pret al halbei de bere, potrivit unui studiu realizat de Citybase Apartments din care reiese ca cea mai ieftina bere poata fi gasita in Cehia si cea mai scumpa in Suedia, relateaza portalul eatoutmagazine.co.

Pretul unei halbe de bere in Cehia este de doar 0,72 lire sterline (4,32 lei), iar in Romania de 1 lira (6,03 lei), dar in Franta ajunge la 4,66 lire (27,96 lei), in Danemarca la 4,7 lire (28,2 lei), iar in Suedia la 5 lire (30 lei).

Potrivit studiului, in Cehia, Romania, Belgia, Lituania, Olanda, Spania si Austria poate fi consumata bere la halba mai ieftina ca in Marea Britanie. Preturi mai mari decat in Marea Britanie sunt in Italia, Franta, Danemarca si Suedia.

In Marea Britanie, pretul mediu al unei halbe de bere este de 3,46 lire, cel mai ridicat nivel fiind inregistrat in Londra, de 3,92 lire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.