Moastele Sfintilor Trei Ierarhi vor fi aduse la Bucuresti, de la Manastirea "Sfantul Pavel" din Muntele Athos, la sarbatoarea Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor (23- 28 octombrie 2015), cand are loc un pelerinaj la Patriarhie.
Cu prilejul pelerinajului din anul 2015 la sarbatoarea Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor (23-28 octombrie 2015), racla cu fragmente din moastele Sfintilor Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur care se pastreaza la Manastirea "Sfantul Pavel" din Sfantul Munte Athos va fi adusa la Catedrala patriarhala de o delegatie a Bisericii Ortodoxe a Greciei, condusa de Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Pavlos (Pavel) de Drama, anunta Patriarhia Romana.

Moastele Sfintilor Trei Ierarhi vor fi asezate in noul baldachin de pe Dealul Mitropoliei impreuna cu moastele Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou si ale Sfintilor Imparati Constantin si Elena pentru a fi cinstite de pelerini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.