Un ofiter de politie din cadrul Sectiei 26 din Bucuresti a fost retinut, vineri, de procurorii DNA, dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea 36.500 de euro de la un dezvoltator imobiliar, pentru a nu sesiza institutiile abilitate in legatura cu o constructie a omului de afaceri.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-au retinut pe Marian Daniel Popa, inspector in cadrul Sectia 26 Politie din Bucuresti, pentru santaj.

Potrivit ordonantei anchetatorilor, in perioada iulie - octombrie, Marian Daniel Popa ar fi a constrans un dezvoltator imobiliar (denuntator in cauza) sa ii dea, fie un apartament cu doua camere situat intr-un imobil aflat in constructie in localitatea Popesti-Leordeni, judetul Ilfov, fie o garsoniera dubla plus alte lucrari de constructie, ambele evaluate la o valoare de 45.000 de euro, amenintandu-l ca in caz contrar va face demersuri la institutiile abilitate ale statului care ar putea duce fie la impiedicarea finalizarii constructiei, fie la imposibilitatea vanzarii apartamentelor.

Ulterior, Popa s-ar fi inteles cu omul de afaceri ca acesta sa-i dea 36.500 de euro, bani in schimbul carora, politistul urma sa renunte la sesizarea institutiilor abilitate sa se pronunte cu privire la legalitatea imobilului respectiv.

"La data de 16 octombrie 2015, in biroul denuntatorului s-a prezentat inculpatul Popa Marian Daniel unde a primit suma de 36.500 euro, actiune urmata de semnarea unui inscris sub semnatura privata intitulat “contract de despagubire”, incheiat pentru a da o aparenta de legalitate, moment in care s-a procedat la constarea infractiunii flagrante", sustin anchetatorii.

Ofiterul de politie va fi dus la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestarea preventiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.