Ana Maria Topoliceanu, fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii (CNI), audiata vineri in dosarul "Gala Bute", a declarat ca toti banii primiti de Tudor Breazu prin firma sa au ajuns la Elena Udrea, careia ea personal i-a dus in doua randuri pana la 10.000 de euro in numerar.

Topoliceanu a spus, vineri, la instanta suprema, ca banii incasati ca mita, pentru plata la timp a contractelor incheiate cu CNI, prin firma lui Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, au ajuns la fostul ministru. Ea a mai spus ca i-a dus personal Elenei Udrea sume de pana la 10.000 de euro in numerar, in doua randuri.

"Acei bani au fost primiti de la Breazu si am facut o plata la Panache Liliana. Plata de 5.800 de euro era pentru niste clipulete facute de ea pentru PDL Bucuresti. Eu faceam mai multe plati in contul doamnei Udrea. Doamna Udrea mi-a spus sa fac o serie de plati pentru partid si in acest context am efectuat si platirea Lilianei Panache. I-am platit si lui Breazu salariu. De vreo doua - trei ori. El spunea 'Da-mi bani ca asa a spus Elena'. Nu-mi amintesc sa-mi fi cerut ea asa ceva in mod direct", a declarat Topoliceanu.

Aceasta a mai spus ca a platit si o cazare in Grecia pentru ea, Breazu si Udrea.

Topoliceanu a precizat ca au ajuns la ea aproximativ 30.000 de euro, din care a facut astfel de plati, si nu i-a mai ramas nicio suma de bani.

"Nu consider ca am luat mita, ci ca am fost complice la luare de mita. Sumele au ajuns de la Tudor Breazu. Era destul de incalcita linia banilor, dar in total la mine au ajuns aproximativ 30.000 de euro. La mine nu a ramas nicio suma de bani dupa efectuarea tuturor platilor. (...) Regret ca am acceptat sa fiu numita director general al CNI", a mai declarat Ana Maria Topoliceanu la instanta.

Dosarul "Gala Bute" a fost trimis instantei supreme in aprilie, Elena Udrea fiind acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea evenimentului omonim de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si respectiv de luare de mita in legatura cu finantarea de catre acelasi minister a mai multor contracte. Alaturi de Udrea, au fost trimisi in judecata fostul ministru Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, fostul secretar general in MDRT Gheorghe Nastasia, fostul director al CNI Ana Maria Topoliceanu si Dragos Botoroaga, administratorul firmei Consmin SA.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Potrivit DNA, intre 2010 si 2011, Elena Udrea si fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la Botoroaga, pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societatea mentionata in baza contractelor incheiate cu CNI.

Anchetatorii au mai stabilit ca Stefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la minister, ii dadea banii primiti lui Tudor Breazu. Platile se faceau fie in numerar, fie prin intermediul societatii Ekaton Consulting SRL, administrata de Breazu, in baza altor contracte fictive de consultanta. In acest fel, s-ar fi realizat patru transferuri bancare in valoare totala de 209.762 de lei si o plata in numerar de aproximativ 90.000 de lei.

In 2011, Udrea ar fi cerut si primit, de la omul de afaceri Adrian Gardean, foloase materiale in valoare de 10% din platile efectuate de minister pentru contractele de lucrari incheiate de SC Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL, in schimbul garantiei ca finantarile vor fi aprobate la timp.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Dupa trimiterea in judecata a dosarului, procurorii au dispus sa continue cercetarile fata de Elena Udrea pentru infractiunea de spalare de bani, fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului fiind acuzata ca a luat mita mai multe sume de bani, pe care le-ar fi transferat la PDL Bucuresti, sub aparenta unor contracte de donatie fictive, intocmite pentru a disimula originea infractionala a banilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.