Proprietarii de caini din Cluj-Napoca trebuie sa cumpere, de saptamana viitoare, bilete animalelor pentru a le duce cu mijloacele de transport in comun, urmand sa evite orele de varf si autobuzele aglomerate si sa aseze cainii la un metru distanta de calatori.

Potrivit unui regulament privind detinerea cainilor si accesul persoanelor insotite de caini in municipiul Cluj-Napoca aprobat, miercuri, cu unanimitate de voturi, in Consiliul Local, accesul cainilor in mijloacele de transport in comun este permis doar daca detinatorul animalului achita si composteaza un bilet de calatorie si pentru acesta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Persoana insotita de caine va alege cea mai libera zona a mijlocului de transport in comun si va evita orele de varf si mijloacele de transport aglomerate. Se va considera mijloc neaglomerat acela prin care numarul de calatori permite tinerea cainelui la cel putin un metru de ceilalti calatori. Cainele trebuie ingrijit si educat pentru a nu provoca deranj pentru restul calatorilor”, se arata in regulament.

In acelasi document este prevazut si faptul ca intr-un mijloc de transport in comun va putea urca doar un caine insotit de detinator. “Cainii de talie medie si mare vor avea lesa si vor purta botnita, iar cainii de talie mica vor fi tinuti in lesa, in brate sau in cusca ori in geanta de transport”, se mai arata in regulament.

Totodata, consilierii locali au aprobat si faptul ca detinerea unui caine in apartament nu poate face obiectul impunerii de taxe ori cheltuieli in sarcina proprietarului sau detinatorului.

Regulamentul aprobat de consilierii locali clujeni intra in vigoare de saptamana viitoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.