Un barbat a fost arestat preventiv, iar alte patru persoane sunt cercetate sub control judiciar, dupa ce ar fi obtinut, in mod fraudulos, datele unor carti de credit pe care le-ar fi folosit pentru achizitionarea de bunuri si servicii, gruparile fiind anihilate cu ajutorul Europol si Secret Service.

Politistii de combatere a criminalitatii organizate si procurorii DIICOT din Craiova, cu sprijinul Europol si al Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti, au facut 16 perchezitii la locuintele unor persoane banuite ca ar fi obtinut, in mod fraudulos, datele unor carti de credit pe care le-ar fi utilizat pentru achizitionarea de bunuri si servicii, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Potrivit comunicatului citat, in perioada 1 - 5 octombrie, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Craiova si procurorii Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT au facut 16 perchezitii in judetele Dolj, Mehedinti si Olt, pentru destructurarea a doua grupari infractionale organizate, specializate in savarsirea de infractiuni prin intermediul mijloacelor de plata electronica.

De asemenea, au fost puse in executare 50 de mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane banuite de comiterea unor infractiuni in aceasta cauza, scrie MEDIAFAX.

In urma perchezitiilor, au fost ridicate, in scopul continuarii cercetarilor, sistemele informatice, calculatoare, laptop-uri, zeci de telefoane mobile, cartele telefonice, carduri de memorie, inscrisuri, documente, susceptibile de a fi fost utilizate in activitatea infractionala.
Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2013 - 2015, membrii gruparilor infractionale organizate ar fi derulat activitati pentru obtinerea, in mod fraudulos, a datelor cartilor de credit si a altor date personale ale unor cetateni romani si straini.

Informatiile obtinute le-ar fi utilizat pentru achizitionarea de bunuri si servicii, precum bilete de avion, pariuri sportive, produse electronice, bijuterii, utilaje agricole si imobile.

Citeste si:
Sindicatul Polițiștilor EUROPOL organizează azi un miting în fața MAI
Sindicatul Polițiștilor...

Patru persoane au fost retinute, iar in cazul alteia a fost luata masura controului judiciar. Ulterior, un barbat de 25 de ani instanta a fost arestat preventiv, iar celelalte patru persoane sunt cercetate sub control judiciar.

Anchetatorii romani au beneficiat de sprijinul Unitatii Europol, precum si al Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti, suportul de specialitate fiind asigurat de Directia Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

La actiune au participat politisti ai Serviciului de Combaterea Criminalitatii Organizate Mehedinti si jandarmi. Sprijinul de specialitate a fost asigurat de Departamentul de Informatii si Protectie Interna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.