Avertizarea cod galben de ploi, vant puternic si temperaturi scazute intra in vigoarea de sambata dupa- amiaza pana luni seara, in aproape toata tara, la munte, in jumatatea de nord a Moldovei si in estul si sud-estul Transilvaniei fiind anuntate lapovita si ninsoare.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, de sambata, ora 16.00, pana duminica, la ora 10.00, vor fi sub avertizare cod galben judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinti, Dolj, Olt, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Brasov si Sibiu.

In acest interval, ploile se vor intensifica si se vor extinde in jumatatea sudica a tarii. In Banat, Oltenia, nordul Munteniei, se vor cumula cantitati de apa de 20-25 de litri pe metru patrat si izolat, indeosebi in Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali, peste 40-50 de litri pe metru patrat. Vantul se va intensifica in sud-vestul si sudul teritoriului, cu viteze la rafala de 50-55 de kilometri pe ora, iar in sudul Bantului si pe creste va depasi temporar 70 de kilometri pe ora.

La munte, la peste 1.800 de metri altitudine, in cursul noptii de sambata spre duminica, precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare.

Incepand de duminica dimineata, codul galben va cuprinde aproape intreaga tara, cu exceptia judetelor Satu Mare, Bihor, Salaj si Cluj, fiind anuntate precipitatii pana luni, la ora 18.00. Cantitatile de apa vor depasi 25 de litri pe metru patrat si izolat 50 de litri pe metru patrat, mai ales in jumatatea sudica si in zonele de munte, scrie MEDIAFAX.

In zona Carpatilor Orientali vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada. Precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare se vor semnala si in zonele montane inalte din restul tarii, in jumatatea de nord a Moldovei si trecator in estul si sud-estul Transilvaniei. Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, depasind temporar 60-70 de kilometri pe ora, indeosebi in sud, sud-est si in zonele de munte.

Procesul de racire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece in toate regiunile, dar mai ales in cele extracarpatice.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 2 - 30 octombrie 2023. În ce regiuni se așteaptă...
Prognoza meteo ANM 2 - 30...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.