Fostul ministru al Economiei Adriean Vidreanu a declarat vineri, la iesirea de la DIICOT, ca, din cate a inteles, dupa ce i-a fost data expertiza in dosarul Romgaz - Interagro, nu ar exista niciun prejudiciu in acest caz.

"Inteleg ca nu exista prejudiciu, ramane sa vad si eu expertiza si ramane sa venim si noi cu obiectii asupra ei", a spus Adriean Videanu, dupa ce a fost la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Fostul ministru a adaugat ca nu a apucat sa citeasca intreaga expertiza, in conditiile in care abia a intrat oficial in posesia acesteia.

Si avocatul Ioan Panaitescu, care il reprezinta pe Ioan Niculae, a spus ca prejudiciul in dosarul Romgaz - Interagro este zero si ca initial ar fi existat o eroare de calcul. "Dupa ce prima expertiza a fost infirmata de organul de cercetare penala, s-a solicitat realizarea celei de-a doua expertize, care a urmarit exact aceleasi obiective ca si prima. Ca sa fiu mai corect, este vorba despre un prejudiciu de 100.000 de lei, dar care nu priveste in mod direct si nu afecteaza solutia care sa fie data in cauza. In cazul domnului Niculae, a fost o eroare de calcul la un moment dat in cazul gazelor de import, care nu fac obiectul de cercetare", a precizat avocatul Panaitescu.

Surse din randul anchetatorilor sustin insa ca, in dosarul Romgaz - Interagro, prejudiciul stabilit de procurorii DIICOT este de 62 de milioane de euro. Pe de alta parte, expertii angajati de partile din dosar ar fi stabilit, intr-un supliment de expertiza, ca in cauza nu ar fi fost produs niciun prejudiciu.

Omul de afaceri Ioan Niculae si fostul ministru al Economiei Adriean Videanu au fost citati la DIICOT, vineri, pentru a li se aduce la cunostinta mai multe documente din dosarul Romgaz - Interagro, in care sunt urmariti penal pentru mai multe fapte, printre care abuz si instigare la abuz in serviciu, scrie MEDIAFAX.

Omul de afaceri Ioan Niculae, care ispaseste o pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare, primita intr-un alt dosar, a fost adus la DIICOT, fiind insotit de agentii de la penitenciar. La scurt timp dupa venirea lui Ioan Nioculae, la DIICOT a ajuns si fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.

Citeste si:
13 cele mai inspirate bancuri politice din trecut si prezent
13 cele mai inspirate bancuri...

Omul de afaceri Ioan Niculae este urmarit penal pentru instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, sustragere de sub sechestru si spalare de bani.

In cazul lui Adriean Videanu, procurorii au extins, in februarie, urmarirea penala. Fostul ministru al Economiei a fost atunci la DIICOT, el spunand la iesire ca procurorii i-au adus la cunostinta "invinuirea si inceperea urmaririi penale", in dosarul Romgaz - Interagro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.