Judecatoria Sectorului 4 a decis, luni, ca Gheorghe Popescu poate fi eliberat conditionat, dupa ce a executat jumatate din pedeapsa de trei ani, o luna si zece zile, primita in dosarul transferurilor de jucatori, hotararea nefiind definitiva.

Instanta a decis ca Gheorghe Popescu indeplineste conditiile pentru a fi eliberat conditionat, admitand astfel propunerea formulata de Comisia de la Penitenciarul Jilava, care a concluzionat ca fostul international indeplineste fractia de pedeapsa care trebuie executata, a avut un comportament bun in penitenciar si a desfasurat mai multe activitati.

Decizia Judecatoriei Sectorului 4 poate fi contestata de procurori la Tribunalul Bucuresti, care va decide definitiv daca Gheorghe Popescu poate pleca din penitenciar.

Gheorghe Popescu a fost prezent la judecarea propunerii de liberare conditionata, fiind adus din penitenciar. Alaturi de Gheorghe Popescu au fost sotia sa si apropiati ai fostului international. Comisia de la Penitenciarul Jilava, unde fostul international isi executa pedeapsa, a hotarat, pe 24 septembrie, sa il propuna pentru liberare conditionata.

Surse din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Gheorghe Popescu a intrat automat in atentia comisiei, intrucat intruneste conditiile necesare eliberarii conditionate. Dosarul sau a fost trimis la Judecatorie in urma deciziei comisiei din penitenciar.

Fostul international Gheorghe Popescu executa din 4 martie 2014 pedeapsa de trei ani, o luna si zece zile, primita in dosarul transferurilor de jucatori. Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat anul trecut, alaturi de Popescu, pe Gheorghe Copos, la trei ani si opt luni, Mihai Stoica, la trei ani si sase luni, Cristian Borcea si Ioan Becali, la cate sase ani si patru luni, Victor Becali, la patru ani si opt luni, Gheorghe Netoiu, la trei ani si patru luni de inchisoare, si Jean Padureanu, la trei ani si patru luni.

Gheorghe Copos, fostul patron al FC Rapid, a fost eliberat conditionat in 7 aprilie, dupa ce a executat o treime din pedeapsa, decizia fiind luata atunci de Tribunalul Bucuresti. Jean Padureanu, fostul presedinte al Gloriei Bistrita, care a executat pedeapsa in Spitalul Penitenciar Jilava, a fost eliberat conditionat in 18 iunie, tot in urma unei decizii definitive a Tribunalului Bucuresti.

Citeste si:
Dosar fictiv la Judecătoria Ploiești: Moș Crăciun contestă decizia...
Dosar fictiv la Judecătoria...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.