Ziua Mondiala a Animalelor va fi sarbatorita duminica, la Bucuresti, la Muzeul "Grigore Antipa", unde cei cu nume ce amintesc de necuvantatoare vor avea acces gratuit, si la Gradina Zoologica, unde vor fi organizate activitati pentru copii.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Animalelor (4 octombrie), Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" ofera, duminica, acces gratuit in expozitia permanenta "tuturor vizitatorilor al caror nume aminteste de prietenii nostri necuvantatori", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Cu aceeasi ocazie, la Gradina Zoologica Bucuresti vor fi organizate, intre orele 9.30 si 12.00, in zona foisorului, mai multe activitati pentru copii, dar si concursuri, care se vor desfasura intre orele 11.00 si 12.00, iar cele mai bune performante vor fi rasplatite cu premii, anunta Primaria Capitalei.

De asemenea, copiii sunt asteptati la "Lectia de Zoologie", unde vor putea dobandi cunostinte noi despre animalele de la zoo, rolul gradinilor zoologice, cauze ale disparitiei animalelor si importanta zilei de 4 octombrie. La aceasta prezentare vor participa si elevi din scolile bucurestene. Intreaga atmosfera va fi intretinuta de cele trei mascote, leul, iepurele si maimuta, dar si de cercetasi de la Centrul Dimancescu, care vor oferi informatii suplimentare vizitatorilor.

Ziua Mondiala a Animalelor a luat nastere in urma conventiei ecologistilor din Florenta, in anul 1931, si a avut ca scop atragerea atentiei asupra cresterii alarmante a numarului speciilor de animale pe cale de disparitie, arata reprezentantii Muzeului Antipa.

In Declaratia Universala a Drepturilor Animalelor, proclamata la sediul UNESCO din Paris, in 1978, se afirma ca "necunoasterea si desconsiderarea acestor drepturi l-au condus si continua sa-l conduca pe om sa comita crime contra naturii si a animalelor" si ca "educatia trebuie sa cultive inca din copilarie observarea, intelegerea, respectarea si dragostea fata de animale", scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.