Romania se afla pe primul loc intr-un clasament al celor 12 tari pe care toata lumea ar trebui sa le viziteze la un moment dat in viata, topul fiind alcatuit de norvegianul Gunnar Garfors, care a calatorit in toate statele din lume pana sa implineasca 37 de ani.

Gunnar Garfors, in prezent in varsta de 40 de ani, a vizitat 198 de tari ale lumii inainte sa implineasca 37 de ani, potrivit site-ului american Business Insider. Astfel, atunci cand este intrebat care este tara sa preferata, Gunnar Garfors spune ca ii este dificil sa aleaga doar una.

Totusi, acesta crede ca in lume exista 12 tari pe care toata lumea ar trebui sa le viziteze la un moment dat in viata, scrie MEDIAFAX.

Prima dintre tarile recomandate de Gunnar Garfors este Romania.
"Transilvania, foarte cunoscuta pentru castelele sale, muntii sai si, desigur, Dracula. Nu uitati de petrecerile din capitala tarii, Bucuresti. Iar romanii stiu si cum sa produca o bere grozava", spune Gunnar Garfors, citat de businessinsider.com.au.

Clasamentul tarilor pe care toata lumea trebuie sa le viziteze la un moment dat in viata, potrivit lui Gunnar Garfors, este continuat de Madagascar, Islanda, Vietnam, Kargazstan, Kiribati, Noua Zeelanda, Nicaragua, Sierra Leone, Dominica, Norvegia si Uruguay.

Gunnar Garfors s-a nascut in 1975, in Norvegia, si locuieste in prezent in Oslo. In 2012, Gunnar Garfors a vizitat cinci tari de pe cinci continente (Asia, Africa, Europa, America de Nord si America de Sud) intr-o singura zi, performanta pentru care norvegianul a intrat, in 2014, in Cartea Recordurilor Guinness.

In 2013, Gunnar Garfors a incheiat provocarea de a vizita fiecare tara din lume, fiind cel mai tanar iubitor de calatorii. Un an mai tarziu, el a vizitat 19 tari intr-o singura zi, inregistrand astfel un alt record.

Gunnar Garfors a publicat recent o carte despre experienta sa de calatorie, intitulata "198: How I Ran Out of Countries".

Gunnar Garfors este si presedinte al International DMB Advancement Group (IDAG), o companie cu operatiuni in domeniul radioului digital si al televiziunii pe dispozitive mobile, care are membri pe patru continente. El este si consultant in probleme de distributie pentru Norwegian Broadcasting Corporation (NRK), compania publica de televiziune si radio din Norvegia.

Garfors scrie si materiale despre calatorii pentru diferite publicatii internationale si, adesea, participa la dezbateri si conferinte in toata lumea, potrivit informatiilor publicate pe site-ul sau.

Citeste si:
Gabriela Cristea, despre sacrificiile pe care le face pentru...
Gabriela Cristea, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.