Procurorii DNA fac perchezitii, miercuri, la sediile Consiliului Judetean Botosani si PNL Botosani, intr-un dosar privind fapte de coruptie legate de atribuirea preferentiala de contracte unor institutii si firme, in perioada in care CJ era condus de Florin Turcanu, condamnat anul trecut.

Directia Nationala Anticoruptie Suceava efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, care ar fi fost comise in perioada 2010-2014, arata DNA, intr-un comunicat de presa. "In cursul zilei de 23.09.2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in doua locatii situate pe raza judetului Botosani, reprezentand sediul unei institutii publice si sediul filialei teritoriale a unui partid politic", a precizat sursa citata.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca anchetatorii fac perchezitii la sediile Consiliului Judetean (CJ) Botosani si Partidului National Liberal Botosani.

Ancheta vizeaza fapte de coruptie care ar fi fost comise in perioada in care CJ Botosani era condus de Florin Turcanu, acesta fiind revocat din functie dupa ce a fost condamnat la inchisoare cu suspendare, in decembrie 2014, au precizat sursele citate.

Faptele de coruptie vizate sunt legate de modul in care Consiliul Judetean Botosani ar fi atribuit contracte unor institutii si firme. Procurorii sunt sprijiniti in aceasta cauza de Serviciul Roman de Informatii si Inspectoratul Judetean de Jandarmi Botosani.

Florin Turcanu a fost revocat din functia de presedinte al Consiliului Judetean Botosani in 17 februarie, dupa ce in decembrie 2014 a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Suceava la sase luni de inchisoare cu suspendare, pentru fals intelectual.

Florin Turcanu, fost presedinte al PNL Botosani, a fost trimis in judecata in anul 2011, pentru ca a consemnat nereal faptul ca mai multi membri ai filialei au fost exclusi din partid, desi in Delegatia Permanenta acestora li se ridicase doar sprijinul politic. In urma acestor hotarari, acele persoane si-au pierdut calitatea de consilier local sau judetean.

Citeste si:
Percheziții la Institutul Marius Nasta din București: suspiciuni de...
Percheziții la Institutul...

Dupa ce a fost revocat din functie, Florin Turcanu, care era si copresedinte al noului PNL, a anuntat ca se retrage din politica si din viata publica. Turcanu a fost presedintele CJ Botosani din 2012 pana in februarie 2015, iar in legislatura 2008-2012 a fost deputat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.