Liberalul Mihai Voicu a demisionat din functia de presedinte al Comisiei de Cod electoral, in conditiile in care membrii comisiei nu au ajuns la un acord privind legea votului prin corespondenta, liberalii acuzand PSD de tergiversarea adoptarii proiectului.

[Update]

Comisia de cod electoral si-a suspendat, marti, sedinta, dupa ce liberalul Mihai Voicu si-a anuntat, la o conferinta de presa, demisia din functia de presedinte al comisiei, deputatul PSD Gabriela Podasca precizand ca liderii grupurilor parlamentare se vor intalni pentru a lua o decizie.

"Nu avem sedinta, avand in vedere situatia creata de demisia presedintelui Mihai Voicu. Propun suspendarea sedintei pana cand liderii grupurilor parlamenare se vor intalni si vor decide in privinta conducerii acestei comisii", a spus Podasca, vicepresedintele comisiei.

La comisie au fost prezenti si reprezentantii PNL, printre care si Mihai Voicu. Acesta nu a facut niciun anunt la microfon privind demisia sa.



Anuntul demisiei a fost facut marti, intr-o conferinta de presa, de copresedintele PNL Alina Gorghiu, care a spus ca trebuie sa se puna punct "acestei sarade de prost gust", referindu-se la discutiile privind votul prin corespondenta, scrie MEDIAFAX.

"Printr-o hotarare a Parlamentului, Mihai Voicu a fost desemnat presedinte al Comisiei de cod. Va anuntam ca astazi PNL si Mihai Voicu au decis ca aceasta functie sa fie parasita de Mihai Voicu. Demisia din functia de presedinte al Comisiei de cod electoral trebuie inteleasa ca o forma clara de prostest fata de tergiversarea proiectului votului prin corespondenta", a spus Gorghiu.

Ea a spus ca intrega responsabilitate privind neadoptarea votului prin corespondenta revine PSD care trebuie sa dea un raspuns transant daca sustine aceasta lege. "De astazi intrega responsabilitate de neadoptarea a votului prin corespondenta revine PSD. PSD trebuie sa dea un raspus transant", a adaugat Gorghiu.

Liderul PNL a aratat ca cei cinci reprezentanti ai PNL, membri ai comisiei, vor fi prezenti intotdeauna in comisie pentru a adopta proiectul legii prin corespondenta. "Cele cinci voturi ale PNL din comisia de cod electoral vor fi intotdeauna in favoarea proiectului privind votul prin corespondenta. Trebuie sa punem punct acestei sarade de prost gust a adoptarii votului prin corespondenta", a comentat Gorghiu.

Citeste si:
Gorghiu: În interiorul PNL nu a fost discutată remanierea
Alina Gorghiu: „În interiorul...

Mihai Voicu a spus ca PNL nu mai are ceva de demonstrat in legatura cu votul prin corespondenta, avand un proiect depus. "Acest film prost trebuie sa inceteze, PSD trebuie sa demonstreze ca doreste legea votului prin corespondenta", a afirmat Voicu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.