Alergarea este cel mai practicat sport in Romania, conform unui studiu realizat de Quantix Marketing Consulting remis agentiei MEDIAFAX, 61 la suta dintre persoanele din mediul urban conectate la activitatea fizica alegand acest tip de miscare.

Conform sursei citate, 29 la suta dintre repondentii studiului aleg sa practice inotul, ciclismul, aerobicul si biliardul, in timp ce 24 la suta prefera fotbalul.

Studiul efectuat pe un esantion principal de 645 de repondenti din mediul urban, cu varste intre 18 si 55 de ani, releva faptul ca 63 la suta practica un sport in 2015, cu o crestere de sase procente fata de anul precedent. 52 la suta dintre cei care au raspuns chestionarului au declarat ca intentioneaza sa practice mai mult sport in 2016 fata de 2015.

Cercetarea referitoare la alergare efectuata de Quantix Marketing Consulting pe subiectii recrutati special doar dintre cei care au declarat ca sunt practicanti ai acestui tip de miscare arata ca jumatate dintre ei alearga cel putin o data pe satamana, 29 la suta de 1-3 ori pe luna si 21 la suta mai rar de o data pe luna.

Distanta maxima in medie parcursa de alergatori este de 7 kilometri, doar 12 la suta dintre repondenti declarand ca depasesc 10 kilometri.

In ceea ce ii priveste pe copiii cu varste intre 3 si 18 ani, doar 32 la suta practica alergarea ca sport. Dintre subiectii care practica alergarea, in ultimele 12 luni, doar 8 la suta au participat la competitii de profil, scrie MEDIAFAX.

Esantionul pentru studiul de alergare a fost efectuat pe 426 respondenti, avand o marja de eroare de +/- 4,7 la suta. Culegerea datelor a fost efectuata online, in luna martie 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.